• Home
  • Blog
  • Događaji

26.06. U PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA ODRŽAN JEDNODNEVNI SEMINAR „DEVIZNO POSLOVANJE I DOSTAVLJANJE IZVEŠTAJA NBS“

Privredna komora Beograda – Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta i Udruženje trgovine, organizovali su jednodnevni seminar, 26. juna 2013. godine, na temu: „DEVIZNO POSLOVANJE“.
Prisutne učesnike seminara pozdravila je i zahvalila se na ukazanom poverenju Privrednoj komori Beograda, Sandra Milenković, rukovodilac Sektora za poslovno obrazovanje.
Ova oblast posebno je okupila predstavnike sledećih kompanija: ESENSA DOO, AUTOPREVOZ A.D. ČAČAK, CARLSBERG SRBIJA DOO, INSTITUT MIHAJLO PUPIN-POSLOVNE USLUGE DOO, DELHAIZE SERBIA DOO, SBERBANK SRBIJA AD BEOGRAD, MIN DIV SVRLJIG AD, FABRIKA VIJAKA I DELOVA ZA ŠINSKA VOZILA, MARFIN BANK AD, IBIS-INSTRUMENTS DOO, SOCIETE GENERALE BANKA SRBIJA, PRVI PARTIZAN AD, TRANSPORTŠPED DOO i druge.

DSCI0250

Seminar je organizovan u saradnji sa agencijom „IFA -INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”. Svoja iskustva i znanja sa polaznicima je podelila dipl. ekonomista, Biljana Trifunović, vlasnica i direktorka firme “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”, dugogodišnji novinar dnevnog lista „Privredni pregled“, predavač na brojnim seminarima sa dvodecenijskim iskustvom. Takođe je autor stručnog bloga o finansijama, koji se prema izveštaju WORLDPRESS-a ubraja u veoma uspešne stručne blogove na svetskom nivou, kada govorimo o gore navedenoj temi (www.biljanatrifunovicifa.com).

DSCI0253
Na seminaru je bilo reči o novinama koje donosi Zakon o deviznom poslovanju iz 2012. godine, platnom prometu sa inostranstvom, ukidanju nadležnosti Deviznog inspektorata, dostavljanju i popunjavanju obrazaca P1, P2 i O1, direktnim ulaganjima i investicionim radovima, dokumentima za pravdanje Deviznom inspektoratu, kreditnm poslovima sa inostranstvom, registraciji kreditnog posla kod NBS, koje robe i poslovi podležu obračunu poreza po odbitku i drugo.

Polaznici su kroz brojne primere u toku seminara razjasnili nedoumice u vezi sa deviznim poslovanjem, nakon čega su osposobljeni da usvojeno znanje primene u samostalnom radu. Nakon predavanja, polaznicima su uručena uverenja o pohađanju seminara.

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović