O stručnoj platformi

​Poštovane dame i gospodo,

Uspešni privrednik, stalno je u toku sa novim propisima i dešavanjima u poslovanju. Koristite savremene tehnologije, ovaj blog vam je dostupan kako na  računaru, tako i na mobilnom telefonu 365/24.

Posao direktora, vlasnika kompanije, izvršnog menadžmenta, predstavnika sektora spoljne trgovine i deviznog poslovanja, računovodstvenih službi, knjigovodstvenih agencija i slično,  danas podrazumeva više obaveza nego ikad. Gde pronaći pouzdanu podršku i kvalitetan savet eksperta, koji će vam pomoći da unapredite poslovanje kompanije i smanjite troškove?

Odgovornost svakog direktora i izvršnog menadžmenta je uspešno, i pre svega, zakonito poslovanje kompanije. Za nepoznavanje obaveza ili neodgovorno obavljanje dužnosti, direktor snosi posledice kao i kompanija koju predstavlja i zastupa. Razlog za nepoznavanje prava, obaveza i odgovornosti koje proizilaze iz različitih zakonskih i podzakonskih akata jeste nemanje dovoljno ažurnih informacija.

ZA POTREBE POSLODAVACA I UNAPREĐENJE POSLOVANJA PRIVREDE, POSTAVLJEN JE BLOG, ​ KOJI PREDSTAVLJA MESTO NA KOME MOŽETE DOBITI NAJKVALITETNIJE SAVETE IZ OBLASTI SPOLJNE TRGOVINE, CARINSKOG I DEVIZNOG POSLOVANJA SA PRATEĆOM DOKUMENTACIJOM, KAO I IZ OBLASTI ​ POREZA I DRUGIH OBLASTI.


​Blog sadrži veliki broj blanko obrazaca uz objašnjenja i uputstva za popunjavanje, dostavu i dalju proceduru.

Kategorija Modeli  sadrži najnoviji Šifrarnik delatnosti, uz uputstva za popunjavanje i predaju obrazaca​. Tu je i Odluka o podizanju dividende  i obračun poreza, uputstvo za pribavljanje dokumentacije i pravljenje poreske prijave za otkup poljoprivrednih proizvoda (od registrovanih proizvođača i od fizičkih lica), kao i popularan model Ugovora ili Odluke o organizovanju privrednog društva itd.

Svi tekstovi brojnih zakona i propisa su prečišćeni i spremni za upotrebu, a sve izmene i dopune su ugrađene u tekst zakona, tako da omogućavaju da na jednom mestu dobijate celinu  bez dodatnog angažovanja i traženja prethodnog zakona na koji se npr. izmena ili dopuna odnosi. U okviru bloga, korisnicima je pružena  mogućnost da na svaki tekst postave pitanje, na koje će dobiti odgovor ili ostave komentar koji će ujedno pomoći i drugim  korisnicima bloga.

Npr. trenutno je  aktuelna  obaveza ​izrade i dostavljanja PU studija o transfernim cenama.O KATEGORIJAMA BLOGA
O tome na koji način blog može unaprediti poslovanje Vaše kompanije i Vaše znanje iz različitih oblasti, pogledajte putem navedenih kategorija:

KATEGORIJA – SPOLJNA TRGOVINA: Činjenica je da su spoljna trgovina, carinsko i devizno poslovanje prepleteni, i ukoliko bi ih tretirali kao odvojene oblasti, veliki broj započetih poslova ostao bi urađen samo do jedne trećine. Iz tih razloga, uputstva i modeli za određene slučajeve, uglavnom idu integralno i  zato se nalaze u jednoj kategoriji.

KATEGORIJA – RAČUNOVODSTVO: Ova kategorija obuhvata sve potrebne informacije i tumačenja propisa, koji se odnose ne samo na oblast računovodstva nego su ovom kategorijom obuhvaćene i teme koje se odnose na propise iz oblasti radnih odnosa, poreza, kao i smernice za pripremu polaganja ispita prilikom dobijanja licence za zabranu pranja novca i finansiranje terorizma.

KATEGORIJA – PROPISI: Obrađuje tekstove važećih zakona, pravilnika, uputstava, uredbi i slično, koje se odnose direktno ili indirektno na poslovanje privrednih subjekata. Ova kategorija daje objašnjenja šta je novo i obavezujuće npr. prema najnovijem Zakonu o privrednim društvima, preko obaveze vođenja dnevnih evidencija za ambalažu i otpad – eko taksu i drugo.

​Kategorija Modeli daje Vam veoma tražen model Ugovora ili Odluke o organizovanju privrednog društva i još mnogo toga na ovu temu, što privrednicima predstavlja neophodan alat za rad.

​KATEGORIJA – MODELI: Za razliku od drugih sajtova, gde možete besplatno preuzeti veliki broj blanko obrazaca, na ovom blogu u prilici ste da pored obrazaca, dobijete objašnjenja i uputstva kako da iste popunite, kome i gde da dostavite na dalju obradu. Ova kategorija je izuzetno popularna i posećana, iz razloga što će te na istoj, pored najnovijeg Šifarnika delatnosti, pronaći kako se popunjava  i gde predaje M-4 obrazac, ili PP OPJ – 4 ili OPJ-3. Takođe, ovde ćete pronaći Odluku o podizanju dividende  i obračun poreza, i videti kako pripremiti dokumetaciju i napraviti poresku prijavu za otkup poljoprivrednih proizvoda (kako od registrovanih proizvođača ali i od fizičkih lica).

​KATEGORIJA – ​EDUKACIJA: Edukativni događaji, poput seminara, treninga, radionica, predavanja, diskusija i slično, jesu događaji neophodni za permanentno usavršavanje i nadograđivanje znanja zaposlenih u kompanijama. U poslednjih nekoliko decenija, nakon formalnog obrazovanja, zaposleni odvajaju dosta vremena za neformalnu edukaciju i obuku. Zaposleni su kapital svake firme i iz tog razloga, rukovodstvo kompanija ulaže u edukaciju svojih zaposlenih. Ovo je bio povod gospođe Biljane Trifunović, autora bloga, da svoja znanja, iskustva i veštine podeli sa velikim brojem polaznika različitih seminara, kako bi unapredili svoja znanja i u stručnoj diskusiji razmenili informacije na brojne teme.

​Dakle, pored bloga, u prilici ste da se sa gospođom Trifunović i kolegama iz Vaše struke, sretnete i na ovakvim događajima. A više o tačnim terminima održavanja, možete pronaći u ovoj rubrici.

​KATEGORIJA – VESTI O ODRŽANIM DOGAĐAJIMA: U ovoj kategoriji, možete pogledati najnovije vesti o održanim edukativnim događajima, poput seminara, treninga, radionica, predavanja, diskusija i slično. Pored tekstova i fotografija o održanim događajima, možete pogledati komentare i utiske polaznika, kao i ocene predavača i celokupnog skupa.

​KATEGORIJA – ZABAVA: Da biste malo razbistrili misli, odmorili se i nasmejali u toku rada, osmišljena je i postavljena kategorija pod nazivom Zabava, koja ima za cilj da Vas osveži i pripremi za nove radne pobede.

​I to nije sve! Pogledajte i ostale kategorije sadržaja na blogu: