Porez po odbitku na dividendu, kamatu i autorske honorare razlikuje se po zemljama prema UIDO

Specifičnosti u pojedinim UIDO po zemljama

Republika Srbija potpisala je Ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja UIDO sa velikim brojem zemalja. Spisak potpisanih ugovora imate na platformi. U istom tekstu, imate i pregled ugovorenih poreskih stopa i to  posebne tabele pregled koje se odnose na dividendu, kamatu i za autorske honorare.

Tekst u prilogu biće vam od koristi prilikom obračuna i plaćanja poreza po odbitku za sve kategorije oporezivanja. Znači, tabelarni prgledi su aktuelni i upotrebljivi. Međutim, sa jednim brojem zemalja, pojedine vrste poslova imaju posebne specifičnosti. Što znači da nije jedinstvena poreska  stopa koja se odnosi na sve zemlje. Specifične situacije odnose se na pojedine oporezive poslove. Iz tog razloga dajemo vam pregled zemalja i opis specifičnosti po pojedinim poslovima i visini ugovorene poreske stope.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

close
Ukoliko želite da primate tekstove koji nisu objavljeni na blogu ili obaveštenje o novim tekstovima i zakazanim seminarima:

PRIJAVITE SE na naš Newsletter!