POSTUPAK ISPRAVKE POGREŠNE ŠIFRE PLAĆANJA ILI NAPLATE U POSLOVANJU SA INOSTRANSTVOM - Biljana Trifunović

POSTUPAK ISPRAVKE POGREŠNE ŠIFRE PLAĆANJA ILI NAPLATE U POSLOVANJU SA INOSTRANSTVOM

DOLARI NA KOPJUTERUPrilikom popunjavanja naloga za plaćanje prema inostranstvu ili raspored priliva iz inostranstva, jedan od važnih podataka jeste šifra osnova plaćanje i naplate. Bez obzira što su to praktično statistički podaci, važno je ispravno popuniti, odnosno odrediti šifru osnova priliva ili odliva sredstava. O značaju i važnosti tog podatka govori da za neispravno unetu šifru je propisana i kazna.
Kada se radi o redovnom uvozu i izvozu robe, tu najčešće da se ni ne dešavaju greške, sem ako se propusti posebna oznaka „1“ ukoliko se radi o avansnom plaćanju ili naplati.
Šifarnik za plaćanje i naplatu je izuzetno obiman, ali i pored toga veliki broj poslova, prvenstveno usluga nije najjasnije definisano, tako da greške u popunjavanju naloga nisu retke.

Molimo Prijavite se za pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

Pitanja i odgovori
close
Ukoliko želite da primate tekstove koji nisu objavljeni na blogu ili obaveštenje o novim tekstovima i zakazanim seminarima:

PRIJAVITE SE na naš Newsletter!