NAJČEŠĆE GREŠKE U DEVIZNIM NALOZIMA I ISPRAVKA

NBS - kreditiPrilikom popunjavanja i dostavljanja dokumenta poslovnoj banci koja se odnose za plaćanje prema inostranstvu ili naplata iz inostranstva, dešavaju se greške i propusti. Kako privrednik odgovara za tačnost podataka, neophodno je da nakon prijema deviznog izvoda od svoje poslovne banke još jednom pregleda sve stavke u nalogu i proveri ispravnost svih podataka.
Prilikom popunjavanja NALOGA ZA PLAĆANJE prema inostrantvu – Obrazac 70, propisani su obavezi podaci koje dostavlja nalogodavac – odnosno rezident koji po osnovu plaćanja robe/usluga, avansa ili kredita daje poslovnoj banci nalog za plaćanje.
Prvi deo Obrasca 70 odnosi se na podatke dalogovaca, poslovne banke i primaoca sredstava. To su podaci gde obično nema grešaka, a ukoliko se i desi banka će uočiti propust i nalog će biti vraćen, odnosno sredstva neće biti ni poslata u inostranstvo.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović