3

DA LI REZIDENT MOŽE DA DAJE POZAJMICE NEREZIDENTU?

PITANJE:

Molim Vas za pomoć vezano za šifru plaćanja/naplate 560-Uplata stranog kapitala osnivača koja ne povećava osnovni kapital, odnosno vraćanje dodatne uplate osnivaču.
Pravno lice-rezident može da primi sredstva od osnivača nerezidenta sa ovom šifrom osnova, odnosno da ih vrati u nekom narednom vremenskom periodu.
Pitanje je:
Da li je Uputstvom o sprovođenju odluke o uslovima i načinu obavljanja platnog prometa sa inostranstvom i Šifarnikom kao sastavnim delom ovog uputstva kojim je i definisana šifra 560, navedena šifra može da se primeni u slučaju kada se radi o uplati osnivača ( rezident), povezanom licu u inostranstvu (nerezident).
Znači obrnuta situacija u ovom slučaju je rezident osnivač nerezidenta i želi da izvrši plaćanje po šifri 560, što banke ne dozvoljavaju, odgovor je da nisu imali takve slučajeve u praksi. Da li je ova transakcija dozvoljena ovom Odlukom ili ne.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

Nemate pravo da vidite komentare.