Rezime 2021. godine

Platforma je odavno posala sigurno mesto za kvalitetne i stručne informacije, ne samo vama privrednicima nego i medijima.

U ovoj 2021. godini gostovala sam čak 5 puta na televiziji, teme na koje sam davala svoje stručno mišljenje, nisu bile baš lagane. Šta da radim kada se bavim porezima i finansijam i to duuuugačko.

U kratko ću vam predstaviti teme o kojima sam pričala, a vas ako zanima, možete pogledati ceo video prilog .

U februaru 2021. bila sam gost RTS1 u TV Dnevniku govorila sam o likvidnosti privrednika, sa posebnim osvrtom na nelikvidnost i nenamensko trošenje novca.

Prilog iz TV Dnevnika možete pogledati OVDE.

U maju 2021. na VESTIMA TV PINK pričala sam da česte promename zakona i podzakonskih akata nisu isključivo volja naših vlasti, već to je svetski trend, posebno je to praksa u zemljama EU. Prilog možete videti OVDE.

U septembru je Poreska Uprava najavila kontrolu „Ko to može da potroši 5.000 eur za letovanje. Da li se radi o ljudima koji su  legalno zaradili novac?“. Tim povodom gostovala sam u TV KURIR, prilog je OVDE.

Nisu sva moja pojavljivanja na TV vezana za poreze i propise, s obzirom da sam veoma dugo u poslu, i iz godine u godinu sve prisutnija i vidljivija, jer dragi moji, rekoh vam ja važno je odlučiti da nam bude lako. I kada baš i nije lako, ubedimo sebe da možemo i da će to nama biti lako. Tako sam  ja sebe pre više decenija uverila, i živim sa tim uverenjem: „Da kojim slučajem ne mogu da uradim  taj posao, on mi ne bi došao u ruke“. Ranije nisam tako mislila pa sam još davne 1991. doživela burn out, mada tada doktori nisu ni znali za tu dijagnozu. Od januara 2022. godine  burn out postaje zvanična dijagnoza na osnovu koje doktor može da „prepiše“ i bolovanje. To je bila tema o kojoj sam razgovarala sa predivnom Ivon Jafali na TV K1 u emisiji MI DANAS. Zahvaljujem se na pozivu i prijatno  provedenom vremenu, klik do snimka je OVDE.

 

I na kraju, baš na Sv Nikolu objavljen je prilog na Dnevniku RTS 1, gde sam govorila koje bi mere nadležni organi mogli da preduzmu kako bi stimulisali nesavesne investitore koji su pre mnogo godina, započeli gradnju objekata, koji i dan danas stoje nezavršeni. Ne samo što su to ružni objekti/gradilišta, već je veliki broj oštećenih građana koji su platili „svoj krov nad glavom“ i ostali praznih džepova. Prilog iz Dnevnika možete pogledati OVDE, i ujedno da čujete koje su mere usvojene za takve „investitore“.

Sve u svemu, ova godina za mene, moju porodicu i saradnike u suštini bila je dobra. Znate, odavno sam se uskladila sa sobom, najvažnije mi je da danas budem bolja, zadovoljnija i zahvalnija životu danas više nego juče. I tako dan po dan. Godinu po godinu, deceniju po deceniju. Život je beskrajno lep, ali i prilično kratak, tako da nema smisla gubiti vreme na nevažne sitnice.

Još jednom želim vam srećnu, zdravu, uspešnu i laku 2022. godinu.

 

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović