UVOZ OPREME U SLOBODNU CARINSKU ZONU I STAVLJANJE ISTE U UPOTREBU

PITANJE:

Naša firma registrovana je za proizvodnju ostalih predmeta. Sedište firme je Slobodnoj carinskoj zoni Novi Sad, na osnovu čega imamo odredjene fiskalne i carinske pogodnosti.

Knjigovodstvena agencija koja nam vodi knjige, smatra da osnovno sredstvo kupljeno od ino partnera i dopremljeno u Slobodnu carinsku zonu Novi Sad, nije naše vlasništvo jer nije carinjeno. Ne prihvataju naše objašnjenje da mi kao korisnici SCZNS, opremu i alat koji kupimo od ino partnera imamo pravo da koristimo u okviru SCZNS i nismo dužni da ih ocarinimo, jedino ne možemo da je iznosimo van SCZNS.

Potreban nam je dokument koji bi podneli Agenciji, odnosno Član Zakona na koji bi se pozvali. Pozivanje na Zakon o Slobodnoj carinskoj zoni, nije nam bilo dovoljno.

S druge strane mamo uveravanje od strane špeditera, a i carinna koja je bila u kontroli, odobrava nam da ne moramo da carinimo opremu i alat, i da možemo da je stavimo u upotrebu .

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović