5

ROBU JE PLATIO KUPAC IZ EU – ISPORUČUJE SE U TREĆU ZEMLJU, KAKO SASTAVITI IZVOZNU DOKUMENTACIJU?

Pitanje:  Sklopili smo ugovor o proivodnji i zvozu proizvoda sa kupcem iz EU. U međuvremenu, dobili smo obaveštenje od kupca, da  prilikom završetka proizvodnje, njima fakturišemo gotove proizvode,  da roba ostane kod nas na stanju, dok oni ne pozovu da se roba posalje preko granice.

Situacija je dalje zamrsena s obzirom da oni planiraju da tu robu ne šaljemo kod njih, na adresu sa fakture (u pitanju je EU), nego traže da roba ide samo uz našu otpremnicu i njihovu fakturu koju će nam oni poslati da prati robu. Zemlja u koju se šalje roba je Kina.

 

Zamolio bih Vas da nam objasnite da li je to i na koji nacin moguće, s obzirom da mi fakturisemo i naplatimo robu koja nije napustila našu teritoriju  (da li u tom slučaju porez na tu robu treba da se plati, sve dok ne izađe), i na koji način mi dokazujemo da je roba koja je porucena iz firme iz EU otišla u Kinu.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

Nemate pravo da vidite komentare.