POVRAĆAJ IZVEZENE ROBE I OSTVARIVANJE PRAVA NA OSLOBAĐANJE OD PLAĆANJA UVOZNIH DAŽBINA

Zemanta Related Posts ThumbnailRoba koja je bila izvezena sa teritorije Republike Srbije u roku od 3 /tri/ godine može ponovo da se vrati u zemlju, uz oslobođenje plaćanja carinskih dažbina, ukoliko su ispoštovani uslovi iz člana 221. Carinskog zakona.

Član 221 Carinskog zakona glasi:
Domaća roba koja je bila izvezena iz carinskoga područja Republike Srbije i koja se u roku od tri godine vraća u carinsko područje Republike Srbije i stavlja u slobodan promet na zahtev deklaranta oslobađa se od plaćanja uvoznih dažbina.
Rok od tri godine carinski organ može produžiti, na zahtev deklaranta, ako za to postoje opravdani razlozi. Ako je vraćena roba, pre nego što je izvezena iz carinskoga područja Republike Srbije, bila stavljena u slobodan promet uz smanjenu ili stopu carine nula zbog njene upotrebe u posebne svrhe, izuzeće od uvoznih dažbina iz ovog člana carinski organ će odobriti ako se roba ponovo uvozi u iste svrhe.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović