UVOZ BEZ TAJNI – od porudžbenice do plaćanja

 

U Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, prvi put održan seminar „ UVOZ BEZ TAJNI – od porudžbenice do plaćanja “,

održan je 13. marta 2013. Godine.

 

IMG_0157                 IMG_0165

Detaljni prikaz novina iz  oblasti spoljne trgovine, deviznog i carinskog poslovanja, uz mnogo primera iz dugogodišnje prakse, prisutnima je izložila gospođa Biljana Trifunović, dipl. ekonomista, vlasnik i direktor “IFA – International Financial Agency” d.o.o. Cilj treninga je bio detaljno upoznavanje sa postojećim i novim propisima i posebno sa najnovijim Carinskim zakonom i Zakonom o deviznom poslovanju. Pored detaljnog upoznavanja sa zakonskom regulativom, polaznici su imali priliku da dobiju instrukcije o načinima popunjavanja, primene, distribucije dokumantacije i obrazaca, kao i svih veoma bitnih detalja, koji omogućuju pravilan tok i uspešan završetak ugovorenog uvoznog posla. Poseban osvrt je dat načinu obračunavanja i plaćanja različitih vrsti taksi („eko taksa“ i taksa za ambalažu, obavezi plaćanja poreza po odbitku, pored carine i PDV-a). Nakon seminara, gospođa Biljana Trifunović je, više od sat vremena odgovarala na brojna pitanja polaznika.

Tema ovog  seminara okupila je predstavnike iz sledećih kompanija: AIRCO d.o.o., AGROGRNJA d.o.o., AGRO ĐERAM d.o.o.,   REPRO TRADE D.O.O.,  BEVETTI DOO EXPORT-IMPORT NOVI SAD ,  NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE AD NOVI SAD,  AGROL  D.O.O,   TRC PRO D.O.O,  HELIOS  D.O.O.,  INTERLIGNUM-NS D. O.O..  Posebno se zahvaljujemo gospodinu Zoranu  Simiću   direktoru firme Agro đeram, koj je došao iz  Kuršumlije u Novi Sad na trening.

UTISCI I MIŠLJENJA UČESNIKA TRENINGA :

Zadovoljstvo je i moje. S obzirom da imate bogat CV, iskustvo i znanje,izlaganje Vam je veoma zanimljivo,prenosite znanje profesionalno. Meni je koristilo i značiće mi u daljem radu .Želim da Vam naglasim da ste ostavili poseban utisak jer imate spontanost koja mnogima nedostaje,a to Vas čini moćnijom jer pored čvrstog karaktera imate kvalitetan pristup učesnicima. Opšti utisak  jučerašnjeg dana je odličan,Privredna komora je dobar domaćim,a Vi kao predavač imate neprocenjivo znanje i vasim izlaganjem održavate pažnju učesnika tako da nijednog momenta ne odlutaju misli van teme. Mi smo firma koja dosta polaže na stalno učenje i edukaciju zaposlenih,par puta godišnje održavamo motivacione treninge gde stičemo nova znanja i družimo se.
Zahvaljujem se na fotografiji ,svakako ću posetiti Vaš blog,a nadam se i budućoj saradnji.
Danijela Rašković
menadžer prodaje i nabavke
Agrogrnja d.o.o
Poštovana gospođo Biljana,
 zadovoljstvo mi je  da upoznam osobu sa tavkom karijerom kakvu Vi imate iza sebe i da učestvojem na jednom treningu koji ste Vi organizovali.
Hvala Vam puno na lepim rečima i željama. Ja sam nedavno počeo da radim i ipak pored diplome koje je kako Vi kažete: ”samo ulaznica u poslovni svet” predamnom je još mnogo učenja a nadam se da ću uspešno sve to savladati.
I ja se nadam da ćemo i dalje biti u kontaktu.
Još jednom, hvala puno na svemu.
Srdačan pozdrav / Best regards
Marko Princip
Agrol DOO
Export – Import

 

Na zahtev mnogobrojnih polaznika seminara iz oblasti spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja, RPK Novi Sad ponovo organizuje seminar na temu: ” Aktivno oplemenjivanje i reeksportna dorada“ koji se održava 3. aprila 2013. godine.

Više informacija o edukacijama pogledajte na www.rpkns.com/sr/aktuelni-seminari ili pozovite: Jelenu S. Stankov: 021/ 48 020 85; 065/8 560 382, jstankov@rpkns.com; Jasminu Limoni: 021/ 48 020 77 ; 064 8 418 539, jlimoni@rpkns.com

 

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović