Finansijski kontrolling

Osnovni cilj svakog poslovanja  je stvaranje profita.

Biznis planovi prave se za period od jedne do tri godine.Velike korporacije pridaju ogroman značaj pravljenju što preciznijeg bizns plana, i zato su u poslednjih par godina pored menadžera kontroleri  sve zaposleniji, i imaju veoma važnu ulogu u korporacijama.

Ko su kontrolleri?

Kontrolleri su finansijski stručnjaci koji zajedno sa menadžerima preuzimaju odgovornost za realizaciju postavljenih ciljeva.
Oni redovno: dnevno, nedeljno, mesečno izveštavaju rukovodstvo o postignutim rezultatima.

Dostavljaju kratke, transparentne izveštaje, na osnovu kojih se mere ostvareni rezultati poslovanja i donose odluke, koje pomažu da se postavljeni ciljevi ostvare.Kontrolleri da bi sačinili pregledne, transparentne izveštaje koriste podatke iz sektora finansija.

Finansijski kontrolling doprinosi ostvarenju ciljeva preduzeća.

Finansijski kontrolleri su u stvari nekadašnji stručnjaci u  službi plana i analize, koja je bila vrlo potcenjena, i nebitna, sada je postala stub preduzeća, koja pomaže u donošenju  svih  strateških  i operativnih odluka firme.

Finansijski kontroller mora biti upoznat sa radom svih sektora, uključujući i zapošljavanje, marketing i oglašavanje.Kompanije koje nameravaju da nastave pozitivan trend rasta i razvoja, pre svega da obezbede povećanje profita, značajnu pažnju posvećuju u analizi izveštaja koje im dostavljaju kontrolleri.

Izrada biznis plana

Za sve informacije, kao i do sada možete nam se obratiti

telefonom: 011/208-54-10 i 011/208-54-11;

ili na e-mail adresu: biljana@ifa.co.rs;   ili dejan@ifa.co.rs