BESPLATNA  e-KNjIGA  

 VAŠ VODIČ ZA SASTAVLJANJE DOKUMENTACIJE - IZVOZ ROBE SA PREFERENCIJALNIM POREKLOM OD A DO Š

Kao što znate, izvozni račun je samo jedan od dokumenata koji se nalazi između ugovora o izvozu i rasporeda priliva sredstava.

Da li želite da vaša roba stigne do kupca u instranstvu, bez vraćanja i osporavanja izvozne dokumentacije od domaćih i stranih carinskih službenika?

Ukoliko želite da sa sigurnošču primenjujete propise, onda ste na pravom mestu!

Biljana Trifunović


Besplatnu eKnjigu možete preuzeti do 30. 06. 2021. godine! 

PRIJAVITE SE DA BI PREUZELI VAŠ PRIMERAK SADA

Unapredite svoj, posao učite od stručnjaka sa 30 godina praktičnog iskustva!

.

Bez obzira da li radite tek nekoliko meseci na poslovima pripreme izvozne dokumentacije ili ste već sa bogatim iskustvom, usavršavanje u kontinuitetu je neophodno, propisi se stalno menjaju. Često imate potrebu  da nekoga pitate za konkretnu situaciju, ali na žalost vaše kolege su ili zauzete, ili ih nemate. Jedini ste izvršilac u ovoj oblasti posla. Savetnik za tu oblast poslovanja nije predviđen sistematizacijom u vašem kolektivu. A vi morate brzo i tačno da uradite izvoznu dokumentaciju za robu sa preferencijalnim poreklom. 

Prvi korak u našoj budućoj saradnji, svakako je eKnjiga, koja će vam pomoći da sagledate celinu posla i značaj svakog dokumnata posebno.

Sledeći korak, bilo bi dobro da nastavimo saradnju na stručnoj platformi koja je namenjna privrednicima koji žele i traže više od pukog prerpičavanja članova zakona. Vi svakako želite i tražite rešenje i model.

Na pravom ste mestu, ukoliko ste vi donosilac odluke odmah se pretplatite se na  PREMIJUM PAKET koji će vam olakšati poslovanje i skratiti vreme u radu. Ako vam je potrebna saglasnost menadžera, tražite da vam obezbedi alat - stručnu pomoć koja će doprineti boljem poslovanju.

Besplatna eKnjiga: VODIČ U SASTAVLJANJU DOKUMENTACIJE ZA IZVOZ ROBE SA PREFERENCIJALNIM POREKLOM OD A DO Š

Ne propustite priliku!

Od vas se očekuje


Poslodavci i klijenti od vas očekuju da u kratkom roku, bez grešaka sastavite zahtevnu izvoznu dokumnetaciju.

Meta ove eKnjige je spoj propisa i prakse

Cilj ove eKnjige  je da se detaljno upoznate sa dokumentima i važnosti pojedinih dokumenata neophodnih za izvoz robe sa preferencijalnim poreklom.

Republika Srbija je potpisala sa velikim brojem zemalja ugovore  o bescarinskom prometu robe. Ugovori koji su na snazi i omogućavaju da sa posebnim povlasticama trgujemo sa: EU, CEFT-e, EFT-e, BRK; SAP i PEM Konvencije
 
Šta za nas privrednike znače ovi sporazumi?
Ukoliko se ispravno primene odredbe potpisanih ugovora, proizvodi koji se izvoze iz Srbije u zemlje potpisnice, imaju bolju poziciju, konkurentnije su, na njih se ne plaća carina već samo PDV.
Špediter vam može pomoći, ali svu odgovornost u izradi dokumenata snosi prvi čovek u firmi izvoznici  - direktor, tako da je važno sa pažnjom i znanjem pristupiti ovom poslu.

Proizvodi i roba koji se izvozi iz Srbije ne znači da se mogu izvesti u EU ili Rusiju kao srpski proizvod. Postoje posebna pravila i zakonske odredbe koje se moraju poštovati!

Da se upoznamo, ja sam  Biljana Trifunović

Dipl. ekonomista BILJANA TRIFUNOVIĆ, do skoro sam bila suvlasnik i direktor “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd Sada sam vlasnik preduzetničke konsultanstke agencije. Dugogodišnji sam autor i predavač brojnih seminara sa višedecenijskim iskustvom. Edukacija je prirodan proces prenošenja sakupljenog i primenjenog znanja u praksi.

Inače, aktivno pružam konsalting usluge iz oblasti spoljne trgovine, deviznog poslovanja i poreza brojnim domaćim i stranim firmama. Neke od firmi sa kojima sam nastavila da sarađujem nakon seminara su: GALENIKA FITOFARMACIJA A.D., Beograd, IBIS-INSTRUMENTS d.o.o., Uljarice  Bačka, USAID BEP – Cardno EMG, Beograd Farmalogist d.o.o.,  TARKETT SEE doo., Energoprojekt oprema, a.d., IKEA d.o.o,, KERAMIKA KANJIŽA d.o.o.,   SOJAPROTEIN, a.d.,  Bečej, DIJAMANT  AD,  DELHAIZE SERBIA d.o.o., ...

Moj  posao je da vaš posao učinim lakšim, jednostavnijim i profitabilnijim.

Autor je stručne platforme: www.biljantrifunovicifa.com

Autor sam knjige „Preduzetništvo – Moj izbor“.

Biljana Trifunović

Posebna prednost je što pišem i govorim jezikom privrednika, tako da me mogu svi razumeti bez obzira na prethodno obrazovanje. Činjenica je da na poslovima spoljne trgovine rade ljudi različitog obrazovanja, ne samo ekonomisti. Moja predavanja i stručnu platformu  mogu da prate i lekari, apotekari,  stomatolozi, inženjeri, filolozi, itd.

Učestvovala sam na mnogim međunarodnim projektima koji imaju za cilj osnaživanje i razvoj preduzetništa. Neki od projekata na kojima sam radila: „Buđenje digitalnog preduzetništva – od novih oblika ranjivosti na tržištu rada do ekonomski osnaženih žena“, u realizaciji sa  Udruženjem poslovnih žena Srbije. Projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija.

Rad preduzeća IFA d.o.o., i moj u našoj firmi  nije ostao nezapažen, nagrađeni smo prestižnom nagradom „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“  za razvoj ideja i investicije u inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugositočnoj Evropi/.

Nagrađena sam priznanjem Cvet uspeha – za Ženu Zmaj od strane Udruženja poslovnih žena Srbije.

UTISCI I MIŠLJENJA PRIVREDNIKA SA KOJIMA SARAĐUJEM :

Želim da Vam naglasim da ste ostavili poseban utisak jer imate spontanost koja mnogima nedostaje, a to Vas čini moćnijom jer pored čvrstog karaktera imate kvalitetan pristup učesnicima. Opšti utisak  jučerašnjeg dana je odličan. Vi kao predavač imate neprocenjivo znanje i vašim izlaganjem održavate pažnju učesnika tako da nijednog momenta ne odlutaju misli van teme. Mi smo firma koja dosta polaže na stalno učenje i edukaciju zaposlenih, par puta godišnje održavamo motivacione treninge gde stičemo nova znanja i družimo se.

Zahvaljujem se, nadam se i budućoj saradnji.

Danijela Rašković menadžer prodaje i nabavke Agrogrnja d.o.o

Zadovoljstvo mi je  da upoznam osobu sa tavkom karijerom kakvu Vi imate iza sebe i da učestvujem na jednom treningu koji ste Vi organizovali.

Hvala Vam puno na lepim rečima i željama. Ja sam nedavno počeo da radim i ipak pored diplome koje je kako Vi kažete: ”samo ulaznica u poslovni svet” predamnom je još mnogo učenja a nadam se da ću uspešno sve to savladati.

Još jednom, hvala puno na svemu.

Marko Princip Agrol d.o.o.,  Export – Import

Naša kompanija sarađuje a firmom IFA d.o.o., Beograd već nekoliko godina.  Skoro svi zaposleni u službi spoljne trgovine i deviznog poslovanja prisustvovali su seminarima koje organizuje ovo preduzeće.  Svi smo veoma zadovoljni. Saradnja nije samo u oblasti edukacije. Koristili smo i konsalting usluge koje pružaju stručnjaci iz ovog preduzeća -  izvoz robe i utvrđivanje preferencijalnog porekla. Sigurno smo moglii  samostalno  da uradimo prve izvoze naše robe u EU, ali ipak smo to uspešno uradili zajedno. Nismo želeli da rizikujemo i imamo probleme kod carinskih službi u zemlji ali I u EU.

Milan Puhar - GALENIKA-FITOFARMACIJA AD Beograd

Besplatnu eKnjigu možete preuzeti do 30. 06. 2021. godine! 

PRIJAVITE SE DA BI PREUZELI VAŠ PRIMERAK SADA

Unapredite svoj, posao učite od stručnjaka sa 30 godina praktičnog iskustva!

.