Izvoz robe sa preferencijalnim poreklom zahteva od izvoznika da prethodno pripremi ozbiljnu dokumentaciju kojom potvrđuju stvarno poreklo robe. 

Da li želite da vaša roba stigne do kupca u instranstvu, bez vraćanja i osporavanja izvozne dokumentacije od domaćih i stranih carinskih službenika.

Ukoliko želite da sa sigurnšču primenjujete odredbe PEM konvencije i utvrđujete poreklo vaše robe, onda je ovo pravi seminar za vas!

Unapredite svoj posao učite od stručnjaka sa praktičnim iskustvom na seminaru koji će se održati 09. 11. 2023. godine 

Online uživo od 10h do 16h preko Zoom platforme

ONLINE UŽIVO

Teme koje će biti detaljno obrađene:

 • Značaj potpisanih međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini;
 • Definisanje dijagonalne i bilateralne  kumulacija porekla robe;
 • Dugoročna i kratkoročna potvrda o poreklu robe radi korišćenja preferencijalnih carinskih stopa;
 • Potrebna dokumentacija od dobavljača u cilju korišćenja preferencijalnih carinskih povlastica;
 • Uslovi za otvaranje EUR ili CT-2 obrasca;
 • Primer: pripremanje kompletne dokumentacije za izvoz robe prema potpisanim ugovorima u zemlje: EU, CEFT-e, EFT-e, BRK; SAP i PEM Konvencije;
 • Reeksport - roba kupljena u inostranstvu i prodata u inostranstvu bez ulaska u Srbiju:
 • Reeksport - roba kupljena u inostranstvu, privremeni uvoz i izvoz u inostranstvo;
 • Prodaja robe stranom licu – izvoz bez prelaska carinske linije;

Želite da radite sa sigurnošću bez grešaka. Znate da grešeke u ovakvoj dokumentaciji mogu skupo da koštaju vašu firmu i umesto dobiti možete da imate značajne gubitke u poslu, i još gore da plaćate kazne.
Sigurno želite da vaša firma  koristi zakonske beneficije, i na taj način bude još konkurentnija na pojedinim tržištima, sa kojima imamo specijalne bescarinske aranžmane. Onda ne propustite  priliku da vi ili vaše kolege prisustvuju seminaru koji se samo jednom godišnje održava.

Seminar: Sastavljanje izvozne dokumentacije za robu  sa preferencijalnim poreklom  koja se izvozi u EU  zakazan je za 09. 11. 2023. godine. 

Ne propustite priliku!

Meta ovog seminara je spoj propisa i prakse

Cilj ovog seminara je da se detaljno upoznate sa propsima i odredbama ugovora koje je potpisala Republika Srbija sa velikim brojem zemalja o bescarinskom prometu. Ugovori koji su na snazi i omogućavaju da sa posebnim povlasticama trgujemo sa: EU, CEFT-e, EFT-e, BRK; SAP i PEM Konvencije
 
Šta za nas privrednike znače ovi sporazumi?
Ukoliko se ispravno primene odredbe potpisanih ugovora, proizvodi koji se izvoze iz Srbije u zemlje potpisnice, imaju bolju poziciju, konkurentnije su, na njih se ne plaća carina već samo PDV.
Špediter vam može pomoći, ali svu odgovornost u izradi dokumenata snosi prvi čovek u firmi izvoznici  - direktor, tako da je važno sa pažnjom i znanjem pristupiti ovom poslu.

Proizvodi i roba koji se izvozi iz Srbije ne znači da se mogu izvesti u EU ili Rusiju kao srpski proizvod. Postoje posebna pravila i zakonske odredbe koje se moraju poštovati!

Vaš predavač je gospođa Biljana Trifunović

Dipl. ekonomista BILJANA TRIFUNOVIĆ, dugogodišnji autor i predavač brojnih seminara sa dvodecenijskim iskustvom. Edukacija je prirodan proces prenošenja sakupljenog i primenjenog znanja u praksi. Inače, gospođa Trifunović aktivno pruža konsalting usluge iz oblasti spoljne trgovine deviznog poslovanja i poreza brojnim domaćim i stranim firmama. Neke od firmi sa kojima je nastavila da sarađujenakon seminara su: GALENIKA FITOFARMACIJA A.D., Beograd, IBIS-INSTRUMENTS d.o.o., Uljarice  Bačka, USAID BEP – Cardno EMG, Beograd Farmalogist d.o.o.,  TARKETT SEE doo., Energoprojekt oprema, a.d., IKEA d.o.o,, KERAMIKA KANJIŽA d.o.o.,   SOJAPROTEIN, a.d.,  Bečej, DIJAMANT  AD,  DELHAIZE SERBIA d.o.o., ...

Njen posao je da vaš posao učini lakšim, jednostavnijim i profitabilnijim.

Autor je stručne platforme: www.biljantrifunovicifa.com

Autor je knjige „Preduzetništvo – Moj izbor“.

Biljana Trifunović

Posebna prednost je što gospođa Trifunović piše i govori jezikom privrednika, tako da je mogu svi razumeti bez obzira na prethodno obrazovanje. Činjenica je da na poslovima spoljne trgovine rade ljudi različitog obrazovanja, ne samo ekonomisti. Naša predavanja mogu da prate i lekari, apotekari,  stomatolozi, inženjeri, filolozi, itd.

Učesnica je na mnogim međunarodnim projektima.

Rad preduzeća IFA d.o.o., kao i gospođe Trifunović nije ostao nezapažen, nagrađeni smo prestižnom nagradom  „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“  za razvoj ideja i investicije u inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugositočnoj Evropi/. Gospođa Trifunović nagrađena je priznanjem Cvet uspeha – za Ženu Zmaj od strane Udruženja poslovnih žena Srbije.

GARANCIJA KVALITETA

 • Garantujem vam da će te dobiti stručno znanje.
 • Dobićete svu prateću zakonsku regulativu,  koja se odnosi na ovu temu.
 • Konkretne primere i dokumenta, koji vam mogu biti baza za vaš rad.
 • Mesec dana pristup stranici za učenje gde će biti postavljen snimak predavanja, PDF prezentacija i prateći materijal.
15
Days
00
Hours
26
Minutes
29
Seconds

Cena jednodnevnog seminara je 30.000,00 RSD

Na seminar mogu se prijaviti i uplatiti samo pravna lica.

Opšti uslovi:

Nakon prijave za seminar, dobićete predračun za uplatu. Mesto na seminaru obezbeđujete uplatom najkasnije 2 dana pre dana održavanja seminara. Otkazivanje učešća je moguće otkazati pisanim putem najkasnije tri radna dana pre početka seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, mogu registrovati zamenu, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca.

Seminar se održava preko Zoom platforme i snima se sve vreme. Sav materijal i snimak seminara biće vam dostupan 30 dana od dana održavanja seminara.

Organizator  zadržava pravo da otkaže seminar u slučaju vanrednih okolnosti, i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Podatke koje ste naveli u prijavi koristimo da bi  Vam poslali predračun i račun. Popunjavanjem obrasca za prijavu, potvrđujete da se slažete sa navedenim uslovima.

UTISCI I MIŠLJENJA UČESNIKA SEMINARA :

Želim da Vam naglasim da ste ostavili poseban utisak jer imate spontanost koja mnogima nedostaje, a to Vas čini moćnijom jer pored čvrstog karaktera imate kvalitetan pristup učesnicima. Opšti utisak  jučerašnjeg dana je odličan. Vi kao predavač imate neprocenjivo znanje i vašim izlaganjem održavate pažnju učesnika tako da nijednog momenta ne odlutaju misli van teme. Mi smo firma koja dosta polaže na stalno učenje i edukaciju zaposlenih, par puta godišnje održavamo motivacione treninge gde stičemo nova znanja i družimo se.

Zahvaljujem se, nadam se i budućoj saradnji.

Danijela Rašković menadžer prodaje i nabavke Agrogrnja d.o.o

Zadovoljstvo mi je  da upoznam osobu sa tavkom karijerom kakvu Vi imate iza sebe i da učestvujem na jednom treningu koji ste Vi organizovali.

Hvala Vam puno na lepim rečima i željama. Ja sam nedavno počeo da radim i ipak pored diplome koje je kako Vi kažete: ”samo ulaznica u poslovni svet” predamnom je još mnogo učenja a nadam se da ću uspešno sve to savladati.

Još jednom, hvala puno na svemu.

Marko Princip Agrol d.o.o.,  Export – Import

Naša kompanija sarađuje a firmom IFA d.o.o., Beograd već nekoliko godina.  Skoro svi zaposleni u službi spoljne trgovine i deviznog poslovanja prisustvovali su seminarima koje organizuje ovo preduzeće.  Svi smo veoma zadovoljni. Saradnja nije samo u oblasti edukacije. Koristili smo i konsalting usluge koje pružaju stručnjaci iz ovog preduzeća -  izvoz robe i utvrđivanje preferencijalnog porekla. Sigurno smo moglii  samostalno  da uradimo prve izvoze naše robe u EU, ali ipak smo to uspešno uradili zajedno. Nismo želeli da rizikujemo i imamo probleme kod carinskih službi u zemlji ali I u EU.

Milan Puhar - GALENIKA-FITOFARMACIJA AD Beograd