Izvoz – sastavljanje dokumentacje za izvoz robe sa poreklom u EU

Da li želite da vaša roba stigne do kupca u instranstvu, bez vraćanja i osporavanja izvozne dokumentacije od domaćih i stranih carinskih službenika.

​Ukoliko želite da sa sigurnšču primenjujete odredbe PEM konvencije i utvrđujete poreklo vaše robe, onda je ovo pravi seminar za vas!

Biljana Trifunović


Unapredite svoj posao učite od stručnjaka sa praktičnim iskustvom na seminaru koji će se održati 19. 09. 2019.

u organizaciji preduzeća IFA d.o.o., Beograd

Da li radite tek nekoliko meseci na poslovima pripreme izvozne dokumentacije ili ste već sa bogatim iskustvom, usavršavanje u kontinuitetu je neophodno, propisi se stalno menjaju. Često imate potrebu  da nekoga pitate za konkretnu situaciju, ali na žalost vaše kolege su ili zauzete, ili ih nemate. Jedini ste izvršilac u ovoj oblasti posla. Savetnik za tu oblast poslovanja nije predviđen sistematizacijom u vašem kolektivu. A vi morate brzo i tačno da uradite izvoznu dokumentaciju za robu sa preferencijalnim poreklom. Na pravom ste mestu, ukoliko ste vi donosilac odluke odmah se prijavite za seminar koji će vam olakšati poslovanje i skratiti vreme u radu. Ako vam je potrebna saglasnost menadžera, tražite da vam obezbedi prisustvo na seminaru koji će doprineti boljem poslovanju.

​​Želite da radite sa sigurnošću bez grešaka. Znate da grešeke u ovakvoj dokumentaciji mogu skupo da koštaju vašu firmu i umesto dobiti možete da imate značajne gubitke u poslu, i još gore da plaćate kazne.
Sigurno želite da vaša firma  koristi zakonske beneficije, i na taj način bude još konkurentnija na pojedinim tržištima, sa kojima imamo specijalne bescarinske aranžmane. Onda ne propustite  priliku da vi ili vaše kolege prisustvuju seminaru koji se samo jednom godišnje održava.

​Seminar: Sastavljanje izvozne dokumentacije za robu  sa preferencijalnim poreklom  koja se izvozi u EU  zakazan je za 19. 09. 2019. godine.

Sledeći termin je septembar 2020. godine. Ne propustite priliku!

​Rad u malim grupama je prednost


​Dokazano je da rad  sa metorom donosi 7 puta brže rezultate u odnosu na samostalno učenje. 

Biljana Trifunovic poreski savetnik

Od vas se očekuje


​Poslodavci i klijenti od vas očekuju da u kratkom roku, bez grešaka sastavite zahtevnu izvoznu dokumnetaciju.

IFA seminar

zajedno smo prošli uvodni deo


​Već smo se upoznali. U toku leta prošli smo uvodni deo – kroz besplatnu edukaciju iz oblasti spoljne trgovine i deviznog poslovanja. Ukoliko ste iz bilo kog razloga propustili da prisustvujete FB grupi Spoljna trgovina i devizno poslovanje, nije kasno ni sada da se priključite i odslušate video predavanja od početka..

Meta ovog seminara je spoj propisa i prakse

​Cilj ovog seminara je da se detaljno upoznate sa propsima i odredbama ugovora koje je potpisala Republika Srbija sa velikim brojem zemalja o bescarinskom prometu. Ugovori koji su na snazi i omogućavaju da sa posebnim povlasticama trgujemo sa: EU, CEFT-e, EFT-e, BRK; SAP i PEM Konvencije
 
Šta za nas privrednike znače ovi sporazumi?
Ukoliko se ispravno primene odredbe potpisanih ugovora, proizvodi koji se izvoze iz Srbije u zemlje potpisnice, imaju bolju poziciju, konkurentnije su, na njih se ne plaća carina već samo PDV.
Špediter vam može pomoći, ali svu odgovornost u izradi dokumenata snosi prvi čovek u firmi izvoznici  - direktor, tako da je važno sa pažnjom i znanjem pristupiti ovom poslu.

Proizvodi i roba koji se izvozi iz Srbije ne znači da se mogu izvesti u EU ili Rusiju kao srpski proizvod. Postoje posebna pravila i zakonske odredbe koje se moraju poštovati!

Teme koje će biti detaljno obrađene:

– Značaj potpisanih međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini;

– Definisanje dijagonalne i bilateralne  kumulacija porekla robe;

– Dugoročna i kratkoročna potvrda o poreklu robe radi korišćenja preferencijalnih carinskih stopa;

– Potrebna dokumentacija od dobavljača u cilju korišćenja preferencijalnih carinskih stopa

– Uslovi za otvaranje EUR ili CT-2 obrasca;

– Ko može da poseduje licencu - ovlašćenog izvoznika;

– Primer: pripremanje kompletne dokumentacije za izvoz robe prema potpisanim ugovorima u zemlje: EU, CEFT-e, EFT-e, BRK; SAP i PEM Konvencije,

– Reeksport – roba kupljena u inostranstvu i prodata u inostranstvu, bez ulaska u zemlju;


– Reeksport – kupovina robe u inostranstvu – privremeni uvoz i izvoz u inostransto;


– Prodaja robe stranom licu – izvoz bez prelaska carinske linije;

Vaš predavač je gospođa Biljana Trifunović

Dipl. ekonomista BILJANA TRIFUNOVIĆ, suvlasnik i direktor “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd, dugogodišnji autor i predavač brojnih seminara sa dvodecenijskim iskustvom. Edukacija je prirodan proces prenošenja sakupljenog i primenjenog znanja u praksi. Inače, gospođa Trifunović aktivno pruža konsalting usluge iz oblasti spoljne trgovine deviznog poslovanja i poreza brojnim domaćim i stranim firmama. Neke od firmi sa kojima je nastavila da sarađujenakon seminara su: GALENIKA FITOFARMACIJA A.D., Beograd, IBIS-INSTRUMENTS d.o.o., Uljarice  Bačka, USAID BEP – Cardno EMG, Beograd Farmalogist d.o.o.,  TARKETT SEE doo., ​ Energoprojekt oprema, a.d., IKEA d.o.o,, KERAMIKA KANJIŽA d.o.o.,   SOJAPROTEIN, a.d.,  Bečej, DIJAMANT  AD,  DELHAIZE SERBIA d.o.o., ...

Njen posao je da vaš posao učini lakšim, jednostavnijim i profitabilnijim.

Autor je stručnog bloga: www.biljantrifunovicifa.com

Autor je knjige „Preduzetništvo – Moj izbor“.

Biljana Trifunović

Posebna prednost je što gospođa Trifunović piše i govori jezikom privrednika, tako da je mogu svi razumeti bez obzira na prethodno obrazovanje. Činjenica je da na poslovima spoljne trgovine rade ljudi različitog obrazovanja, ne samo ekonomisti. Naša predavanja mogu da prate i lekari, apotekari,  stomatolozi, inženjeri, filolozi, itd.

Učesnica je na mnogim međunarodnim projektima koji imaju za cilj osnaživanje i razvoj preduzetništa. Trenutno radi na prjektu „Buđenje digitalnog preduzetništva – od novih oblika ranjivosti na tržištu rada do ekonomski osnaženih žena“, a koji realizuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija.

Rad preduzeća IFA d.o.o., kao i gospođe Trifunović nije ostao nezapažen, nagrađeni smo prestižnom nagradom  „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“  za razvoj ideja i investicije u inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugositočnoj Evropi/. Gospođa Trifunović nagrađena je priznanjem Cvet uspeha – za Ženu Zmaj od strane Udruženja poslovnih žena Srbije.

GARANCIJA KVALITETA

​Garantujemo vam da će te dobiti stručno znanje.
Dobićete svu prateću zakonsku regulativu,  koja se odnosi na ovu temu.
Konkretne primere i dokumenta, koji vam mogu biti baza za vaš rad.
Nakon seminara postajete član zatvorene FB grupe SPOLJNA TRGOVINA I DEVIZNO POSLOVANJE
.

38
Days
09
Hours
40
Minutes
26
Seconds

UTISCI I MIŠLJENJA UČESNIKA ​SEMINARA :

Želim da Vam naglasim da ste ostavili poseban utisak jer imate spontanost koja mnogima nedostaje, a to Vas čini moćnijom jer pored čvrstog karaktera imate kvalitetan pristup učesnicima. Opšti utisak  jučerašnjeg dana je odličan. Vi kao predavač imate neprocenjivo znanje i vašim izlaganjem održavate pažnju učesnika tako da nijednog momenta ne odlutaju misli van teme. Mi smo firma koja dosta polaže na stalno učenje i edukaciju zaposlenih, par puta godišnje održavamo motivacione treninge gde stičemo nova znanja i družimo se.

Zahvaljujem se, nadam se i budućoj saradnji.

Danijela Rašković menadžer prodaje i nabavke Agrogrnja d.o.o

​Zadovoljstvo mi je  da upoznam osobu sa tavkom karijerom kakvu Vi imate iza sebe i da učestvujem na jednom treningu koji ste Vi organizovali.

Hvala Vam puno na lepim rečima i željama. Ja sam nedavno počeo da radim i ipak pored diplome koje je kako Vi kažete: ”samo ulaznica u poslovni svet” predamnom je još mnogo učenja a nadam se da ću uspešno sve to savladati.

Još jednom, hvala puno na svemu.

Marko Princip Agrol d.o.o.,  Export – Import

Naša kompanija sarađuje a firmom IFA d.o.o., Beograd već nekoliko godina.  Skoro svi zaposleni u službi spoljne trgovine i deviznog poslovanja prisustvovali su seminarima koje organizuje ovo preduzeće.  Svi smo veoma zadovoljni. Saradnja nije samo u oblasti edukacije. Koristili smo i konsalting usluge koje pružaju stručnjaci iz ovog preduzeća -  izvoz robe i utvrđivanje preferencijalnog porekla. Sigurno smo moglii  samostalno  da uradimo prve izvoze naše robe u EU, ali ipak smo to uspešno uradili zajedno. Nismo želeli da rizikujemo i imamo probleme kod carinskih službi u zemlji ali I u EU.

Milan Puhar - GALENIKA-FITOFARMACIJA AD Beograd

Pitanja i odgovori