Loading Događaji

« All Događaji

 • Ovaj događaj je prošao.

UVOD U ETIČKO HAKOVANJE

april 17 @ 10:00 - 16:00

 

Jednodnevni instruktivni seminar

održava se 17. 04.  2018. godine od  10,00 do 16,00 sati  

 “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd, ul. Đorđa Nešića 2

 

Etičko hakovanje je sastavni deo industrije informacionih tehnologija, koje se bavi ispitivanjem sigurnosti kompjuterskih sistema. Uobičajena praksa mnogih kompanija je unajmljivanje ili formiranje timova etičkih hakera, koji su  eksperti u oblasti informacionih tehnologija, I pre svega osobe od poverenja, koje se bave ispitivanjem sigurnosti računarskih sistema.

Etički hakeri koriste iste tehnike i metode kao i potencijalni napadači, vrše proveru I procenu sigurnosti sistema i po osnovu otkrivenih podataka I propusta predlažu promene u cilju psotizanja bolje zaštićenosti I veće bezbednosti podataka.

 

Cilj seminara:

 • Savladati osnovne faze etičkog hakovanja
 • Upoznati se sa tehnikama aktivnog i pasivnog prikupljanja informacija
 • Ovladavati tenikama hakovanja sistema
 • Naučiti šta raditi posle izvršenog hakovanja sistema
 • Upoznati se sa naprednim tehnikama odbrane

 Teme:

 • Uvod u penetraciono testiranje sistema
 • Aktivno i pasivno prikupljanje informacija
 • Hakovanje sistema
 • Socijalni inženjering
 • Faze posle izvršenog napada
 • Napredne tehnike odbrane od pojedinih pretnji

 

Seminar je namenjen: rukovodiocima i zaposlenima u IT službi, službi za bezbednost informacionog sistema i službi za upravljanje kontinuitetom poslovanja, zaposlenima u poslovnim sektorima koji hoće da povećaju nivo kontrole nad svojim IT procesima, licima odgovornim za zaštitu poslovnih informacija i upravljanje operativnim rizicima.

 

Predavač je: Doc dr. Igor Franc,  predavač na osnovnim i master studijama sa fokusom na bezbednost informacionih sistema i digitalnu forenziku, sa vise od 15 godina , a pre dve godine je izabran u zvanje docenta za užu naučnu oblast informatika i računarstvo. Održao je više od 50 različitih vrsta obuka u oblasti informacionih tehnologija za više od 5.000 studenata. Pored toga, autor je i predavač na  seminarima u našoj zemlji i okolini. Koautor je nekoliko knjiga, i preko 20 naučnih radova primarno u oblasti IT bezbednosti i digitalne forenzike od kojih su neki na SCI listi.

 

Njegov osnovni cilj jeste da približi oblast IT bezbednosti što većem broju ljudi, pa je zbog toga i osnovao firmu SECIT security u kojoj vrši funkciju izvršnog direktora i predavača i gde pokušava da ostvari navedeni cilj. Jedan je od osnivača i predsednik Udruzenja E-Sigurnost čiji je glavni cilj podizanje nivoa informacione bezbednosti u Republici Srbiji.

 

Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u praksi, dobijaju kratak pregled predavanja, konsultacije sa predavačem u trajanju od dve nedelje, osveženje I okrepljenje na pauzama, kao I sertifikat IFA o odslušanom seminaru

 PROGRAM Uvod u etičko hakovanje

PRIJAVA 17. 04. 2018. Uvod u etičko hakovanje

INFORMACIJE: Dejan Trifunović:  011/ 208-54-10, 011/208-54-11, office@ifa.co.rs

Cena jednodnevnog treninga je 12.000 dinara + PDV = 14.400 dinara

 

Detalji

Datum:
april 17
Vreme:
10:00 - 16:00
Događaj Category:

Mesto

“IFA” d.o.o.
Đorđa Nešića 2
Beograd, 11060 Serbia
+ Google Map
Telefon:
011/208-54-10

Organizator

“IFA” d.o.o.
Telefon:
011/208-54-11
E-pošta:
office@ifa.co.rs
Web sajt
www.biljanatrifunovicifa.com
Pitanja i odgovori