Loading Догађаји

« All Догађаји

 • Овај догађај је прошао.

Međunarodno prebijanje dugovanja i potraživanja, cesija i asignacija u spoljnoj trgovini

14 новембра, 2019 @ 10:00 - 16:00

Možda ste i vi jedna od mnogobrojnih firmi iz Srbije koja godinama svojim poslovnim partnerima iz inostranstva govori da kod nas nije dozvoljena asignacija, cesija, prebijanje dugovanja i potraživanja, kada se radi o spoljnotrgovinskim  poslovima.

Tako je bilo nekada. Činjenica je da i danas više od 60% firmi nije upućena u lakši i jednostavniji način rada. Često klijenti iz inostranstva umeju da zbune domaće privrednike kada umesto firme kojoj su izvezli robu ili uslugu – plati neka druga firma.

Sada je savim izvodljivo da na zakonski i regularan način spoljnotrgovinske poslove naplaćujete i plaćate putem “papira – ugovora”.

Kraj poslovne godine već je tu. Nemojte ako za to nema potrebe da prenosite u narednu godinu nenaplaćene i neplaćene obaveze ako već možete da ih regulišete.

Ovom zakonskom regulativom možete ovladati za jedan dan i posle je lako primeniti u praksi – na jednodnevnom seminaru.

Međunarodno prebijanje dugovanja i potraživanja, cesija i asignacija u spoljnoj trgovini

koje se održava 14. novembra 2019. godine, od 10,00 do 16,00 sati, u organizaciji

“IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”  d.o.o., Beograd

poreski savetnik Biljana Trifunovic

Šta ćete naučiti na seminaru?

 • Otpis i ispravku potraživanja, otpis obaveza po spoljnotrgovinskim poslovima;
 • Međunarodno prebijanje dugovanja i potraživanja po obavljenom spoljnotrgovinskom poslu – vrste i postupak sprovođenja;
 • Uslove za prebijanje dugovanja i potraživanja po osnovu kreditnih poslova sa inostranstvom u devizama;
 • Asignaciju
 • Izvršavanje obaveza cesijom;
 • Primer ugovora o cesiji;
 • Faktoring  poslove
 • Prenos potraživanja i preuzimanje dugovanja između nerezidenata
 • Ko su učesnici u poslu po osnovu kojeg rezidenti vrše naplatu, odnosno plaćanje trećem licu – nerezidentu;
 • Naplaćivanje i plaćanje po poslovima na osnovu kojih rezidenti vrše naplatu, odnosno plaćanje trećem licu – nerezidentu

Nakon završenog seminara, bićete osposobljeni da usvojeno znanje odmah primenite u samostalnom radu u ovoj najsloženijoj oblasti deviznog poslovanja i spoljne trgovine.

Vaš predavač biće dipl. ekonomista Biljana Trifunović, vlasnik i direktor “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd, koja aktivno radi na spoljnotrgovinskim i deviznim poslovima, za veliki broj domaćih i stranih firmi. Predavač je brojnih seminara sa dvodecenijskim iskustvom. Za nju je edukacija prirodan proces prenošenja sakupljenog i primenjenog znanja u praksi.  Autor je poznatog i stručnog bloga: www.biljantrifunovicifa.com

Kao polaznik seminara, pored skripti sa predavanja, dobijate i obrasce i svu ostalu potrebnu literaturu, koja je aktuelna i primenljiva u procesu rada. Pored materijala u toku dana imaćete i osveženje, kafu u pauzi i zajednički ručak.

Ovaj seminar može imati veliki uticaj na vaše dalje poslovanje i može olakšati vaš svakodnevni rad i progres. Rezervišite svoje mesto na vreme.

PROGRAM 14. 11. 2019.

PRIJAVNI-LIST-14.-11.-2019.-1

Cena jednodnevnog treninga je 15.000 din + PDV što ukupno iznosi 18.000 dinara.  Drugi i svaki sledeći učesnik iz istog privrednog subjekat ostvaruje pravo od 10% popusta na cenu seminara.

INFORMACIJE:Dejan Trifunović: 011/ 208-54-10 208-54-11, office@ifa.co.rs

PRIJAVE: dostaviti na; faks: 011 208-54-10 ili 208-54-11; e-mail: office@ifa.co.rs; Zbog postizanja maksimalnog kvaliteta nastave, broj polaznika je ograničen.

Детаљи

Датум:
14 новембра, 2019
Време:
10:00 - 16:00
Догађај Category:

Место

“IFA” d.o.o.
Đorđa Nešića 2
Beograd, 11060 Serbia
+ Google Map
Telefon:
011/208-54-10

Организатор

“IFA” d.o.o.
Telefon:
011/208-54-11
E-pošta:
office@ifa.co.rs
Web sajt
www.biljanatrifunovicifa.com
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Pitanja i odgovori