Prodaja IT proizvoda  u Srbiji i plaćanje elektronskim novcem

Pod kojim  uslovima je moguća  naplata i plaćanje elektronskim novcem i to  u devizama. Elektronski novac sve je prisutniji.

Elektronski novac i to u devizama moguće je koristiti za plaćanje softvera i ostalih digitalnih proizvoda  od firmi i preduzetnika u Srbiji. Ranije, plaćanje u devizama bilo je moguće samo kada se ovi i drugi proizvodi kupuju od ino dobavljača.

 

Da li planirate da softvere i druge digitalne proizvode prodajete putem interneta i primate elektronski novac?

Do skoro je prodaja i naplata softvera domaćih IT stručnjaka u Srbiji bila moguća samo ukoliko se naplaćuje u dinarima.

Konačno je moguće legalna prodaja softvera i drugih digitalnih proizvoda u devizama i to elektronskim  novcem. Izmenama i dopunama nekoliko važnih zakona, ova privredna grana u uzletu dobija svoje mesto, i mogućnost da posluje na moderan digitalizovan način.

Da napomenemo, Zakonom o deviznom poslovanju propisano je da se platni promet u zemlji obavlja isključivo u dinarima. Postoji nekoliko vrsta transakcija koje su mogle biti plaćene u devizama elektronskim novcem.

Od skoro, omogućeno je da se softveri i digitalni proizvodi mogu kupovati i plaćati u devizama.

Pod kojim  uslovima je moguća  naplata i plaćanje elektronskim novcem i to  u devizama

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović