Novi rokovi za dostavljanje propisanih izveštaja - Biljana Trifunović

Novi rokovi za dostavljanje propisanih izveštaja

Vlada je usvojila Uredbu kojom se utvrđuju novi rokovi za dostavljanje FI za 2019. APR, takođe pomereni su i drugi zakonsk rokovi.

Vlada Republike Srbije koja je  16. aprila 2020. godine, usvojila  Uredbu o pomeranju rokova za održavanje redovne sednice skupštine privrednog društva i dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika, kao i rokova za podnošenje prijava za porez na dobit i poreza na prihod od samostalne delatnosti, važenja licenci ovlašćenih revizora i licenci za vršenje procene vrednosti nepokretnosti koje ističu za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (“Sl. glasnik RS”, br. 57/2020 ). Uredba  je stupila na snagu danom objavljivanja u Sl. glasniku RS,  16. aprila 2020. godine.

Uredbom su pomereni rokovi za vreme vanrednog stanja za:

održavanje redovne sednice skupštine privrednog društva,

– dostavljanje godišnjih finansijskih izveštaja Komisiji za hartije od vrednosti;

–  dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika za 2019. godinu Agenciji za privredne registre;

podnošenje prijava za porez na dobit pravnih lica i poreza na prihod od samostalne delatnosti, i

– važenje licenci ovlašćenih revizora i licenci za vršenje procene vrednosti nepokretnosti.

Molimo Prijavite se za pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

Pitanja i odgovori
close
Ukoliko želite da primate tekstove koji nisu objavljeni na blogu ili obaveštenje o novim tekstovima i zakazanim seminarima:

PRIJAVITE SE na naš Newsletter!