Obrasci M-4, M-4K, M-8, M-8K - Biljana Trifunović

Obrasci M-4, M-4K, M-8, M-8K

Od 01.01.2019. godine ukida se obaveza poslodavaca da Fondu PIO dostavljaju prijave M-4, M-4K, M-8, M-8K za 2018. i naredne godine

Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i  Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, omogućeno je da se podaci, koji su taksativno nabrojani u izmenjenom članu 127. Zakona, elektronski preuzimaju povezivanjem baza podataka službenih evidencija organa i organizacija.

Na taj način ukida se obaveza poslodavaca da Fondu PIO dostavljaju prijave M-4, M-4K, M-8, M-8K za 2018. i naredne godine, M-UN, M-UNK za 2019. i naredne godine. Dostava navedenih podataka je obaveza Poreske uprave da Fondu PIO dostavlja M-4 SP, M-4KSP, M-8SP za 2018. i naredne godine, obaveza matičara da podnose prijavu smrti penzionera.

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović
 

close
Ukoliko želite da primate tekstove koji nisu objavljeni na blogu ili obaveštenje o novim tekstovima i zakazanim seminarima:

PRIJAVITE SE na naš Newsletter!