08.02.2018. GODINE, ODRŽAN JE INTERAKTIVNI SEMINAR NA TEMU FINANASIJE ZA MENADžERE

U cilju sticanja znanja o principima finansijskog poslovanja, razumevanje poslovnih finansija, i boljeg nadzora nad finansijskim upravljanjem, održan je jednodnevni interaktivni seminar, na temu FINANASIJE ZA MENADžERE“ u organizaciji Centra za poslovnu edukaciju Preduzeća „IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY“ d.o.o., u poslovnim prostorijama Preduzeća IFA u Beogradu, u ulici Đorđa Nešića br. 2.

Cilj seminara da menadžeri i vlasnici firmi planiraju svoju dobit i porez i da na taj način povećaju profitabilnost poslovanja, da stvarno upravljaju svojim finansijama.

Seminar nije bio namenjen osobama koji prepuštaju da drugi odlučuju o  sudbini njihove firme.

Teme na seminaru su bile koriščenje pouzdanih alata i znanja koja pomažu u razvoju biznisa a to su:

  • Čitanje i razumevanje  finansijskih izveštaja;
  • Troškovi: fiksni i varijabilni;
  • Utvrđivanje prelomne tačke rentabilnosti;
  • Opšta analiza bilansa stanja;
  • Kontrola zaliha;
  • Bilans uspeha – vaš rezultat poslovanja i profit;
  • Racio analiza finansijskih izveštaja
  • Cash flow analiza
  • Razlika između profita i profitabilnosti;
  • Analiza troškova koji se priznaju koji su nastali u svrhu poslovanja, i troškovi koji su delimično priznati ili u opšte nisu priznati –  oni vam direktno utiču na povećanje poreske osnovice.

Sve teme su obrađene uz konkretne primere iz prakse. Prezentovana su paralelno dva finansijska izveštaja jedan gde firma pravilno i uspešno kreira svoju budućnost i jedna manje uspešna.

Seminar  je namenjen svim direktorima preduzeća  i preduzetnicima koji  žele da unaprede svoje poslovanje.

Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u samostalnom radu u ovoj najosetljivijoj oblasti poslovanja i povećaju svoj profit.

Seminar je održala dipl. ekonomista Biljana Trifunović, vlasnica i direktorka firme „IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY“, predavač na brojnim seminarima u Privrednoj komori Novog Sada, Beograda, Čačka, Valjeva, Požarevca, sa dvodecenijskim iskustvom. Takođe je autor stručnog bloga o finansijama, koji se prema izveštaju WORLDPRESS-a ubraja u veoma uspešne stručne blogove na svetskom nivou, kada govorimo o gore navedenoj temi (www.biljanatrifunovic.ifa.com).

Svaki polaznik je dobio pored skripti sa predavanja, CD sa obrascima i svom potrebnom literaturom koja je aktuelna i primenjljiva u procesu rada.

Tema seminara okupila je predstavnike iz sledećih kompanija: DOO UNNA Apatin, SEARCH&DISPLAY doo, Veliko Ora[je, ENERGO SYSTEM doo, Nvi Sad, OD ZAVARIVAČ Zvezdan, Zaječar.

 

 

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović