POREZ NA KAPITALNI DOBITAK – PRODAJA UDELA

 

 

POSTOJANJE PRAVA NA IZUZIMANJE OD OPOREZIVANJA POREZOM NA KAPITALNI DOBITAK PRIHODA KOJI FIZIČKO LICE OSTVARI U SLUČAJU PRODAJE UDELA U PRIVREDNOM DRUŠTVU KOJE JE PRE PRODAJE IMALO U SVOM VLASNIŠTVU NEPREKIDNO NAJMANJE DESET GODINA

 

Pravo na poresko izuzimanje kod prodaje udela po osnovu koga je obveznik imao pravo vlasništva na kapitalu, odnosno pravo učešća u kapitalu privrednog društva, u slučaju kada fizičko lice vlasnik jednočlanog privrednog društva sa 100% udela koji je pre prodaje imao u svom vlasništvu neprekidno najmanje deset godina i tokom kog perioda je dolazilo do promene nominalne vrednosti uloga, može da koristi pravo na poresko izuzimanje u odnosu na ulog koji je uplaćen najmanje deset godina pre prodaje udela.

(Mišljenje Ministarstva finansija, br. 430-00-434/2016-04 od 14.9.2017. godine)

 

Molimo Prijavite se za pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović
 

Pitanja i odgovori
close
Ukoliko želite da primate tekstove koji nisu objavljeni na blogu ili obaveštenje o novim tekstovima i zakazanim seminarima:

PRIJAVITE SE na naš Newsletter!