1

PRODAJA KORIŠĆENE KANCELARIJSKE OPREME I PDV

PITANJE

Želeli bismo da proverimo u kojim slučajevima se fakturiše PDV prilikom prodaje stolica, računara, monitora i vozila.

Da li je sledeće tačno?
a. Nema PDV-a na prodaju vozila, samo porez na prenos apsolutnih prava. Treba nam kupoprodajni ugovor, overava se u opštini, onda se nosi u poresku Voždovac da obračunaju porez, pa se onda plaća porez po tome.
b. Obračunava se PDV za prodaju računara i monitora bez obzira kako smo ih i od koga nabavili. Ne treba fiskalna kasa, uplata se vrši na račun. Dovoljan samo račun tj. ne treba nam kupoprodajni ugovor?
c. Da li za stolove i stolice treba da se obračuna PDV? Koliko se sećamo pisali ste da se PDV ne obračunava za svu opremu za koju nismo imali pravo na povrat PDV-a (automobil, tepih, umetničke slike, kuhinjski nameštaj, frižider, sto, klima uređaji, oprema za video nadzor).

I šta se dešava ukoliko smo npr. stolove kupili od stolarske radionice koja nije u sistemu PDV-a. Da li se u tom slučaju ti isti stolovi prodaju bez obračunavanja PDV-a? Takodje, ako smo se oslobodili PDV-a prilikom kupovine stolica, onda smo u obavezi da obračunamo PDV prilikom dalje prodaje?

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

Nemate pravo da vidite komentare.