Izveštavanje NBS - Biljana Trifunović

Izveštavanje NBS

nbs

 

IZVEŠTAVANJA NBS PO OSNOVU  IZVOZA I UVOZA ROBA I USLUGA KOJI NISU PLAĆENI/NAPLAĆENI U ROKU DUŽEM OD GODINU DANA

 

Zakonom o deviznom poslovanju, propisano je da se izvoz i uvoz robe ili usluga ugovoreni u devizama ili dinarima koji nisu naplaćeni, odnosno plaćeni u roku dužem od godinu dana od dana izvršenog izvoza ili uvoza, smatraju komercijalnim kreditima i zajmovima, odnosno kreditnim poslovima sa inostranstvom o kojima rezidenti izveštavaju Narodnu banku Srbije.

Isto važi i za avanse, odnosno robu ili usluge unapred naplaćene, odnosno plaćene u devizama ili dinarima, koja nije izvezena, odnosno uvezena u roku dužem od godinu dana od dana izvršene naplate, odnosno plaćanja, takođe se smatraju komercijalnim kreditima i zajmovima, odnosno kreditnim poslovima sa inostranstvom o kojima rezidenti izveštavaju Narodnu banku Srbije.

Molimo Prijavite se za pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović
 

Pitanja i odgovori
close
Ukoliko želite da primate tekstove koji nisu objavljeni na blogu ili obaveštenje o novim tekstovima i zakazanim seminarima:

PRIJAVITE SE na naš Newsletter!