ANALIZA FINANSIJSKOG POSLOVANJA

04.10.2016. GODINE, ODRŽAN JE SEMINAR „UPOZNAJTE SVOJE FINANSIJE I POVEĆAJTE PROFIT I LIKVIDNOST“

U cilju upoznavanja direktora preduzeća i preduzetnika sa finansijskim poslovanjem firme i omogućavanja da stvarno upravljaju svojim finansijama, planiraju dobit i porez i da na taj način povećaju profitabilnost poslovanja, održan je jednodnevni seminar, na temu „UPOZNAJTE SVOJE FINANSIJE I POVEĆAJTE PROFIT I LIKVIDNOST“, u organizaciji Centra za poslovnu edukaciju Preduzeća „IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY“ d.o.o., u poslovnim prostorijama Preduzeća IFA u Beogradu, u ulici Đorđa Nešića br. 2.

Vrhunski menadžeri i vlasnici firmi, koji ostvaruju odlične poslovne rezulatate koriste pouzdane alate i znanja koja im pomažu u razvoju biznisa, a to su i bile teme na seminaru:

  • Čitanje i razumevanje  finansijskih izveštaja;
  • Troškovi: fiksni i varijabilni;
  • Utvrđivanje prelomne tačke rentabilnosti;
  • Opšta analiza bilansa stanja;
  • Kontrola zaliha;
  • Bilans uspeha – vaš rezultat poslovanja i profit;
  • Racio analiza finansijskih izveštaja
  • Cash flow analiza
  • Razlika između profita i profitabilnosti;
  • Analiza troškova koji se priznaju koji su nastali u svrhu poslovanja, i troškovi koji su delimično priznati ili u opšte nisu priznati –  oni vam direktno utiču na povećanje poreske osnovice.

slika-002slika-004slika-028slika-034

Sve teme su bile obrađene uz konkretne primere iz prakse. Prezentovana su paralelno dva finansijska izveštaja, jedan gde firma pravilno i uspešno kreira svoju budućnost i jednu manje uspešnu.

Direktne koristi slušaocima seminara su alati da stručno upravlju prilivom i odlivom novca. Službe nabavke i prodaje nakon ovog seminara neće više isto raditi kao do sada, sigurno znatno bolje.

Seminar  je namenjen svim direktorima preduzeća  i preduzetnicima koji  žele da unaprede svoje poslovanje.

Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u samostalnom radu u ovoj najosetljivijoj oblasti poslovanja i povećaju svoj profit.

Seminar je održala dipl. ekonomista Biljana Trifunović, vlasnica i direktorka firme „IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY“, predavač na brojnim seminarima u Privrednoj komori Novog Sada, Beograda, Čačka, Valjeva, Požarevca, sa dvodecenijskim iskustvom. Takođe je autor stručnog bloga o finansijama, koji se prema izveštaju WORLDPRESS-a ubraja u veoma uspešne stručne blogove na svetskom nivou, kada govorimo o gore navedenoj temi (www.biljanatrifunovic.ifa.com).

Svaki polaznik je dobio pored skripti sa predavanja, CD sa obrascima i svom potrebnom literaturom koja je aktuelna i primenjljiva u procesu rada.

Tema seminara okupila je predstavnike više kompanija među kojima su: EU BUILD doo, Beograd, EX ING B&P doo, Beograd, FLUX PRO doo, Zemun, INSTRUMENTI MB doo, Novi Beograd, Evropske banke za obnovu i razvoj, Beograd i druge.

 

 

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović