• Home
  • Blog
  • Propisi
2

ISPLATA PORODILJSKOG ODSUSTVA KADA POSLODAVAC DUŽI VREMENSKI PERIOD (VIŠE OD TRI MESECA) NE ISPLAĆUJE ZARADU

porodiljsko 

Uobičajeni postipak je da obračun i isplatu naknade zarade za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta vrši poslodavac istovremeno sa obračunom i isplatom zarada zaposlenima, a opštinska, odnosno gradska uprava vrši prenos sredstava poslodavcu na njegov redovan tekući račun, iz sredstava obezbeđenih u budžetu Republike. Za isplatu naknade zarade za porodiljsko odsustvo, poslodavac ne otvara poseban namenski račun (kao što je to slučaj sa naknadom zarade za bolovanje preko 30 dana), već isplatu naknade zarade vrši sa svog redovnog tekućeg računa, na koji mu posle nadležni organ vrši refundiranje sredstava.

U cilju zaštite zaposlenih, a posebno porodilja, propisima je navedeno da u slučaju da poslodavac više ne postoji, ili da je nad njim pokrenut stečajni postupak ili da nije isplaćivao zaradu obezbeđuje organ uprave koji vodi postupak.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović
 

Nemate pravo da vidite komentare.