AKONTACIJA ZA SLUŽBENI PUT U INOSTRANSTVO

sluzbeni-put-300x190

NIJE MOGUĆE KORISTITI VIŠAK DEVIZNIH SREDSTAVA PO OSNOVU AKONTACIJE ZA SLUŽBENI PUT U INOSTRANSTVO ZA PREBIJANJE SA TROŠKOVIMA NASTALIM U ZEMLJI


Zakonom o deviznom poslovanju (član 34.) propisano je da se platni promet u Republici može obavljati i u devizama po osnovu naknade troškova za službeni put u inostranstvo, koji se može izvršiti i u efektivnom stranom novcu.

Uputstvom za sprovođenje Odluke o uslovima i načinu obavljanja platnog prometa sa inostranstvom, tačkom 35., propisano je da naknade troškova za službeno putovanje u inostranstvu, odnosno za akontaciju i konačni obračun tog putovanja, nalogodavac rezident obračunava u devizama, a da se isplata naknade može vršiti u devizama, efektivnom stranom novcu, nostro čekom, stranim putničkim čekom, kao i po osnovu korišćenja biznis platne kartice.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović