PORODIČNO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO

PORODIČNO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVOPorodično poljoprivredno gazdinstvo se ne upisuje u Registar privrednih subjekata ili u druge registre, i to je poljoprivredno gazdinstvo na kome se isključivo fizička lica sa svojim članovima porodice bave poljoprivrednom proizvodnjom prema Zakonu o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Porodično poljoprivredno gazdinstvo se sastoji od nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i članova njegove porodice. Nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva je fizičko lice koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Članovi porodičnog poljoprivrednog gazdinstva se takođe upisuju u Registar kao članovi porodice nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji stalno ili povremeno obavljaju delatnost na tom poljoprivrednom gazdinstvu. Maloletni članovi porodice nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva se uz izjavu roditelja ili staratelja upisuju u Registar kao članovi porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Poljoprivredno gazdinstvo nije pravni subjekt, i kao takvo nema zakonsku i poresku odgovornost, već je odgovoran poljoprivrednik koji je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Poljoprivredno gazdinstvo nema matični broj i PIB i ne upisuje se u Registar privrednih subjekata.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima platforme dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike platforme) i unesite pitanje.

Mihailo Trifunović