2

OTVARANJE POSLOVNIH KNJIGA ZA 2016. GODINU

GODIŠNJI FINANSIJSKI IZVEŠTAJI – OBVEZNICI, VRSTE, ROKOVI I POTREBNA DOKUMENTACIJAPrema Zakonu o računovodstvu zatvaranje poslovnih knjiga se vrši nakon knjiženja svih promena i obračuna. Poslovne knjige je potrebno zatvoriti prilikom podnošenja finansijskih izveštaja. Rok za zatvaranje poslovnoh knjiga je do roka za podnošenje finansijskih izveštaja što je 29. februar 2016. godine.

Prema Zakonu o računovodstvu poslovne knjige se otvaraju na početku poslovne godine na osnovu bilansa stanja od prethodne godine, a privredna društva koja su tek osnovana poslovne knjige otvaraju na osnovu bilansa osnivanja.

U slučaju da pravno lice ne otvori ili ne zatvori poslovne knjige može biti kažnjeno novčanom kaznom od 100.000 do 3.000.000 dinara, dok odgovorno lice u pravnom licu će biti kažnjeno novčanom kaznom od 20.000 do 150.000 dinara.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Mihailo Trifunović
 

Nemate pravo da vidite komentare.