• Home
  • Blog
  • Propisi
2

NEMA VIŠE PRAVA NA ODBITAK PRETHODNOG PDV PO OSNOVU IZDATAKA ZA ISHRANU ZAPOSLENIH POČEV OD 15.10.2015. GODINE

menzaKada obveznik PDV za potrebe prometa dobara i usluga zaposlenima u restoranu društvene ishrane i bifeu zatvorenog tipa nabavlja od drugog obveznika PDV hranu i piće, obveznik PDV nema pravo da PDV obračunat i iskazan u računu prethodnog učesnika u prometu odbije kao prethodni porez. (Mišljenje Ministarstva finansija, br. 011-00-1203/2015-04 od 2.11.2015. godine).

„Počev od 15.10.2015. godine, obveznik PDV nema pravo na odbitak prethodnog poreza po osnovu izdataka za ishranu zaposlenih, odnosno drugih radno angažovanih lica. S tim u vezi, a u konkretnom slučaju, kada obveznik PDV za potrebe prometa dobara i usluga zaposlenima u restoranu društvene ishrane i bifeu zatvorenog tipa nabavlja od drugog obveznika PDV hranu i piće, obveznik PDV nema pravo da PDV obračunat i iskazan u računu prethodnog učesnika u prometu odbije kao prethodni porez.

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović
 

Comments are closed