REKLASIFIKACIJA ULAGANJA U RAZVOJ I POREZ NA DOBIT

Zemanta Related Posts ThumbnailPrimenom Pravilnika o načinu priznavanja, vrednovanja, prezentacije i obelodanjivanja pozicija u pojedinačnim finansijskim izveštajima mikro i drugih pravnih lica („Sl. glasnik RS“, br. 118/2013 i 95/2014), vrednovanje nematerijalne imovine ulaganja vrše u skladu sa članom 13. ovog pravilnika, kojim se mikro pravnim licima ova ulaganja više ne iskazuju na račinu 010 već su to sada troškovi perioda.

Pravilnik o kontnom okviru i sadržini računa u kontnom okviru za druga pravna lica („Sl. glasnik RS“, br. 137/2014) na računima grupe 01 – Nematerijalna imovina, iskazuju se ulaganja u određeno nemonetarno sredstvo bez fizičkog sadržaja, koje služi za proizvodnju ili isporuku robe ili usluga, za iznajmljivanje drugim licima ili se koristi u administrativne svrhe.

 

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović