3

NOVINE U NAČINU SASTAVLJANJA I DOSTAVLJANJA FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2014. GODINU

finansijski izveštajiI ove godine finansijski izveštaji za 2014. godinu sastavljaju se i dostavljaju Agenciji za privredne registere.
Najznačajnije novine u vezi sa sastavljanjem I dostavljanjem finansijskih izveštaja za 2014. godinu, predstavlja da se pored Redovnih godišnjih finansijskih izveštaja, dostavlja i Izveštaj za statističke i druge potrebe.
• sva pravna lica i preduzetnici sastavljaju poseban izveštaj za statističke potrebe za 2014. godinu, koji se dostavlja Agenciji do kraja februara 2015. godine, na obrascima Bilans stanja, Bilans uspeha i Statistički izveštaj. Ovaj izveštaj za kalendarsku 2014. godinu sastavljaju i pravna lica kojima se poslovna godina razlikuje od kalendarske;
• redovni godišnji finansijski izveštaj za 2014. godinu za javno objavljivanje sva pravna lica i preduzetnici sastavljaju i dostavljaju Agenciji do 30. juna 2015. godine. Pravna lica kojima se poslovna godina razlikuje od kalendarske godišnji finansijski izveštaj dostavljaju u roku od šest meseci od dana kada su ti izveštaji sastavljeni;

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović
 

Nemate pravo da vidite komentare.