09.09.2014. ODRŽAN JE SEMINAR „PUT DO ZADOVOLJNOG KUPCA – KOMPLETAN PRODAJNI PROCES“

Posle letnje pauze u organizaciji Centra za poslovnu edukaciju Preduzeća “ IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd, 09.09.2014. u poslovnim prostorijama Preduzeća IFA u Beogradu, u ulici Đorđa Nešića br. 2., održan je jednodnevni seminari, na temu: „PUT DO ZADOVOLJNOG KUPCA – KOMPLETAN PRODAJNI PROCES“
Seminar je održao dipl. ing.Nikola Lukić, poslovni konsultant sa više od 16 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u internacionalnom i domaćem okruženju i autor knjige “Penjanje uz liticu – Knjiga realne ekonomije”. Iskustvo je stekao u saradnji sa multinacionalnim i velikim domaćim kompanijama, malim i srednjim preduzećima i samostalnim preduzetnicima. Tokom karijere, postigao je zapažene rezultate na povećanju prodaje i profitabilnosti kompanija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.
Gospodin Nikola Lukić, posebno je specijalizovan za sledeće oblasti: unapređenje konkurentnosti, razvoj poslovanja, organizacije, razvoj prodaje, ino-prodaje, posleprodajnih aktivnosti, ljudskih resursa, menadžerskih veština… Predavač je i saradnik renomiranih domaćih i internacionalnih konsultantskih kuća i kompanija.
Cilj seminara je bio prolazak sa polaznicima seminara kroz sve faze prodajnog procesa, od samog početka- istraživanja tržišta, preko kreiranja marketingške i prodajne argumentacije, pristupanja potencijalnom kupcu, vođenja sastanka, prodajnih tehnika, do dobijanja prve porudžbine i praćenja prodajnih aktivnosti. Polaznici se osposobljavaju da prodaju vode na organizovan i struktuiran način u svim elementima. Poseban deo predstavljaju celine o prodaji postojećim kupcima, ali i značaju posleprodajnih aktivnosti.
Seminar je zasnovan na višegodišnjim iskustvima predavača, sticanim tokom prodajnih aktivnosti u zemlji i inostranstvu. Sistem se pokazao izuzetno uspešnim i doneo je odlične prodajne rezultate u ponekad veoma složenim tržišnim okolnostima i u borbi sa jakom domaćom i internacionalnom konkurencijom.
Prodajni proces je bio objašnjen u celini uz upotrebu odgovaraćeg materijala (alata za konkretnu i svakodnevnu primenu).
Seminar je bio interaktivan, praćen primerima iz prakse i vežbama i namenjen je: direktorima, tim liderima, menadžerima, spoljnotrgovinskim stručnjacima i svima koji se bave poslom izvoza ili nameravaju da započnu ovu važnu poslovnu aktivnost.
Svaki polaznik je dobio pored skripti sa predavanja, uputstva, obrazace i modele na CD-u.

DSCI0559  DSCI0561DSCI0562DSCI0563
Tema seminara okupila je predstavnike iz sledećih kompanija: PRIVREDNI SAVETNIK, Beograd, PLANET BIKE CO doo, Beograd, Specijalna bolnica MERKUR, Vrnjačka Banja.

 

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović