03.04.2014. ODRŽAN JE SEMINAR „KORAK PO KORAK DO KUPCA U EU„

U organizaciji Centra za poslovnu edukaciju Preduzeća “ IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd, 03.04.2014. u poslovnim prostorijama Preduzeća IFA u Beogradu, u ulici Đorđa Nešića br. 2., održan je jednodnevni seminari, na temu: PRAKTIČNA PRIMENA METODA ZA PRONALAŽENJE KUPACA I SKLAPANJE IZVOZNIH UGOVORA – NA NAČIN KAKO SE TO RADI U EU

Seminar je održao dipl. ing.Nikola Lukić, poslovni konsultant sa više od 16 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u internacionalnom i domaćem okruženju i autor knjige “Penjanje uz liticu – Knjiga realne ekonomije”. Iskustvo je stekao u saradnji sa multinacionalnim i velikim domaćim kompanijama, malim i srednjim preduzećima i samostalnim preduzetnicima. Tokom karijere, postigao je zapažene rezultate na povećanju prodaje i profitabilnosti kompanija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Gospodin Nikola Lukić, posebno je specijalizovan za sledeće oblasti: unapređenje konkurentnosti, razvoj poslovanja, organizacije, razvoj prodaje, ino-prodaje, posleprodajnih aktivnosti, ljudskih resursa, menadžerskih veština… Predavač je i saradnik renomiranih domaćih i internacionalnih konsultantskih kuća i kompanija.

Cilj seminara je bio predstavljanje aktuelnih načina i metoda kako pronaći potencijalnog kupca u inostranstvu i ostvariti prodaju. Sklapanje ugovora sa samo jednim značajnim ino kupcem, bila to multinacionalna kompanija, veliko ili srednje  preduzeće sa nacionalnom pokrivenošću u nekoj od razvijenijih zemalja ili zemalja sa velikom populacijom, podiže prihode i profite za deset, dvadeset, pa i više procenata. Izlazak  na internacionalno tržište, otvara neograničene potencijale za razvoj vlastitog biznisa i uvećanje prihoda.

Seminar  je bio namenjen: direktorima, tim liderima,  menadžerima, spoljnotrgovinskim stručnjacima i svima koji se bave poslom izvoza ili nameravaju da započnu ovu važnu poslovnu aktivnost.

Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u samostalnom radu u ovoj veoma važnoj oblasti pronalaženja novih kupaca, sklapanja ugovora i nastavak saradnje.

Svaki polaznik je dobio pored skripti sa predavanja, uputstva, obrazace i modele na CD-u.

DSCI0189  DSCI0191DSCI0195DSCI0196

Tema seminara okupila je predstavnike iz sledećih kompanija: BALTIK JUNIOR doo, Beograd, EKOPATENT doo, Vrbas, VOĆE  SA DUNAVSKIH BRDA doo, Vrčin, POTENS-PERFORACIJA doo, Požega, BOMAX doo, Subotica, AROMA 1990 doo, Kruševac, DIJAMANT doo, Zrenjanin.

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović