FINANSIRANJE IZ EVROPSKIH I DOMAĆIH FONDOVA – AKTUELNO

fond-za-razvoj-zajmovi-krediti-starap-krediti-posao-1369432040-315257Isporuka veština za rast i radna mesta

Glavni cilj ovog poziva je podupiranje novih oblika saradnje kroz stvaranje partnerstva između javnih i privatnih aktera na tržištu rada (javne i privatne službe za zapošljavanje, kompanije, privredne komore, pružaoci usluga obuke i edukacije, socijalni partneri itd). Time će se rešiti problem nesrazmere i nedostatka veština, te će se smanjiti razlika u ponudi i potražnji na tržištu rada.

Usvojene mere moraju omogućiti ispunjavanje sledećih tehničkih ciljeva :

1. Stvaranje specifičnog servisa za zapošljavanje

2 . Pružanje analitičkih i metodoloških podataka o saradnji između organizacija u sklopu ovog projekta

3 . Stvaranje konkretnih alata za tržište rada koji će omogućiti identifikaciju nesrazmere između veština koje se traže i veština koje su dostupne na tržištu uzevši u obzir prelaz na ekonomiju s niskim emisijama ugljen- dioksida .

Program “Pokreni se za posao”

  • Delatnost: Razne 
  • Davalac sredstava: Republika Srbija 
  • Maksimalan iznos: 200 000 RSD 
  • Rok za konkurisanje: 31. decembar 2013. 
  • Web sajt:http://pokrenisezaposao.rs/ 

Program „Pokreni se za posao“ pomaže ljudima koji žele da pokrenu ili unaprede sopstveni biznis. Svi građani sa dobrom poslovnom idejom iz cele Srbije mogu da postanu korisnici ovog programa. Putem ovog programa, koji sporovodi udruženje građana ENECA iz Niša, kompanija Philip Morris dodeljuje bespovratna sredstva do 200.000 dinara za kupovinu neophodne opreme za pokretanje malih i porodičnih preduzeća. Osim sredstava za kupovinu opreme, budućim preduzetnicima su  obezbeđene poslovne i stručne obuke, kao i stalna savetodavna pomoć od strane ekonomskih stručnjaka.

Ukoliko imaš preduzetnički duh i dobru poslovnu ideju koju želiš da ostvariš, prijavi se za program „Pokreni se za posao!“. Možda baš ti postaneš jedan od 100 preduzetnika širom Srbije koji će ove godine osnovati ili unaprediti sopstveni posao. U poslednje četiri godine, u okviru programa je osnovano ili unapređeno 278 malih porodičnih preduzeća na teritoriji cele Srbije, čime je omogućeno zapošljavanje oko 1.000 ljudi.

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović