FINANSIRANJE IZ EU FONDOVA – AKTUELNO

eu-fond-spasavanje-grcke-ce-morati-da-se-udvostruci-slika-43152Internet budućnosti

  • Delatnost: Informacione i komunikacione tehnologije 
  • Davalac sredstava: Fondovi Evropske unije 
  • Maksimalan iznos: – 
  • Rok za konkurisanje: 10. decembar 2013. 
  • Web sajt: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/cooperation;efp7_SESSION_ID=nSRSSssQ7T6Snlyhhvr3XLDzpJHLlbW46QxyjqXL2DwJv9pGTCTL!–335287999?callIdentifier=FP7–2013–ICT–FI&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#wlp_call_FP7 

Projekti integrisane saradnje (IPs) su istraživački projekti usmereni ka stvaranju novih znanja, uključujući i nove tehnologije, ili zajedničkih resursa za istraživanje s ciljem unapređenja evropske konkurentnosti i smanjivanja socijalnih razlika. Takvi projekti imaju tačno definisane naučne i tehnološke ciljeve koji usmeravaju istraživanje prema traženim rezultatima koji se koriste u unapređenju i razvoju proizvoda, procesa, usluga ili javnih politika.

Aktivnosti koje se sprovode u sklopu ovog projekta :

aktivnosti istraživanja i tehnološkog razvoja s ciljem stvaranja značajnog napretka,
demonstracione aktivnosti kojima se nastoji dokazati isplativost novih tehnologija (prototipovi),
diseminacija rezultata istraživanja,
upravljanje projektom i komunikacija sa Komisijom,
trening osoblja

Koordinacija (CA)

Cilj projekta je koordinacija i stvaranje komunikacione mreže između različitih istraživačkih aktivnosti u određenom vremenu. To obuhvata sledeće aktivnosti: organizacija konferencija, sastanaka, radnih grupa i seminara, razmena osoblja, razmena diseminacija i dobrih praksi i ukoliko je potrebno, definisanje, organizacija i upravljanje zajedničkim inicijativama.

Podrška (SA)

Svrha podrške je doprinos implementaciji aktivnosti u sklopu programa FP7. Tome treba pridodati i pripremanje budućih politika istraživanja i razvoja u Uniji kao i razvoj sinergije sa ostalim politikama. Nužno je i podsticanje participacije malog i srednjeg preduzetništva, udruženja civilnog društva i drugih interesnih grupa u aktivnostima programa saradnje.

FP7 12. Poziv – Infrastruktura

Ovaj konkurs za bespovratna sredstva traži podršku akciji razvoja politike, uključujući i međunarodne saradnje za e-infrastrukturu koordinaciju i podršku – program podržava akcije (CSA-SA). Opšti cilj je za istraživačku infrastrukturu za ‘kapacitet’ odnosno optimizirati korištenje i razvoj najboljih programa istraživačke infrastrukture u Evropi kako bi se u svim područjima nauke i tehnologije stvorile nove istraživačke infrastrukture za pan-europski interes potreban od strane Europske naučne zajednice kako bi ostala na čelu naprednih istraživanja. Tako se stvaraju mogućnosti da ostane na čelu napredovanja u istraživanju i pomaže jačanu baze znanja i iskustva.

 

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Dejan Trifunović