3

JEDNODNEVNI SEMINAR „UVOZ BEZ TAJNI – OD PORUDŽBENICE DO PLAĆANJA“

U organizaciji Privredne komore Beograda – Udruženja trgovine i Centra za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta, biće održan jednodnevni seminar, u utorak, 26. februara 2013. godine, sa početkom u 10:00 časova, Kneza Miloša 12, (sala III na trećem spratu ), na temu: „Uvoz bez tajni – od porudžbenice do plaćanja“.

Seminar je organizovan u saradnji sa agencijom „IFA -INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”. Svoja iskustva i znanja sa polaznicima će podeliti dipl. ekonomista, Biljana Trifunović, vlasnica i direktorka firme “ IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”, dugogodišnji novinar dnevnog lista „Privredni pregled“, predavač na brojnim seminarima sa dvodecenijskim iskustvom. Takođe je autor stručnog bloga o finansijama, koji se prema izveštaju WORLDPRESS-a ubraja u veoma uspešne stručne blogove na svetskom nivou, kada govorimo o gore navednoj temi (www.biljanatrifunovicifa.com).

Cilj seminara: je detaljno upoznavanje sa novim propisima iz oblasti spoljne trgovine, deviznog i carinskog poslovanja, donetim u drugoj polovini 2012. godine. Treba imati u vidu činjenicu da  se spoljno – trgovinski posao uvoza robe i usluga uglavnom ne završava carinjenjem, odnosno dobijanjem JCI i plaćanjem carinskih dažbina, kao i plaćanjem robe ino partneru. Složeni propisi, koji se naslanjaju jedan na drugi, nalažu da se na određeni broj proizvoda obračuna i plati „eko taksa“, kao i taksa za ambalažu, dok na pojedine proizvode firma ima obavezu da pored carine i poreza na dodatu vrednost, obračuna i plati porez po odbitku. Navedene takse i porezi predstavljaju dodatne namete na uvoz robe, ali neprimenjivanje propisa još više firme opterećuje naknadnim kaznama i zateznim kamatama. Pored brojnih olakšica koje su uvedene novim propisima i dalje su ostale na snazi brojne obaveze koje firme u spoljno – trgovinskom poslu moraju da ispune.

Kome je seminar namenjen: Izvršnom menadžmentu, zaposlenima u sektoru spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja, direktorima/vlasnicima, kao i svima koji žele da steknu znanje i upoznaju se sa važnim principima rada u spoljnoj trgovini. Šta polaznici dobijaju: Jasna uputstva i praktične primere, kao i mogućnost da unaprede i osavremene svoja znanja. Polaznici će razjasniti brojne nedoumice u vezi uvoza robe i usluga i na sasvim drugi način pristupiti sastavljanju uvoznih kalkulacija i prodajne cene robe. Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u  samostalnom radu.

Kotizacija po polazniku: 15.000,00 din neto + 20% PDV = 18.000,00 din. Rok za prijavu i uplatu: ponedeljak, 25.02.2013. godine. Nakon dostavljanja prijavnog lista, dostavićemo Vam predračun. Prijavni list poslati na e mail adresu: treningkom@kombeg.org.rs Uplatu izvršiti na tekući račun Privredne komore Beograda, kod Poštanske štedionice: 200-2209130101000-09. Minimalni broj jeste 10 polaznika. Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Sandra Milenković, tel: 011/ 3619 – 472.

26.02.13_Program

PRIJAVNI LIST

 

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

Comments are closed