POGODNOSTI ZA FIRME KOJE SE DOBROVOLJNO UKLJUČUJU U SISTEM PDV

  • NOVO: od 01. 01. 2013. godine dozvoljeno je sticanje prava na prethodni porez na zatečena dobra -/repromaterijal,  roba/ kao i za opremu i objekte za vršenje delatnosti.

 

Novim Zakonom o PDV koji je objavljen je u „Službenom glasniku Republike Srbije br 93/2012“ i čije odredbe uglavnom stupaju na snagu od 01.01.2013. /manji broj članova već je na snazi od 01.10.2012. godine/ propisane su brojne izmene u odnosu na prethodni Zakon. Tačnije ima oko 50 izmena i dopuna.

 

Jedna od značajnih novina odnosi se na privredna društva i preduzetnike koji već obavljaju delatnost i reše da se dobrovoljno sami registruju u sistem PDV ili su ostvarili promet od 8.000.000,00 dinara, gde ih već sam Zakon obavezuje da izvrše evidentiranje u sistem PDV,  jeste da na zatečen lager repromaterija i robe imaju pravo na prethodni PDV, što do sada nije bilo moguće.

Molimo Prijava pristup ovom sadržaju. (Niste registrovani? Registrujte se)

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović