2

29.10.2012. SEMINAR U PKB U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA „POSLODAVAC“ I IFA D.O.O.

29.10.2012.

ODRŽAN SEMINAR „MEĐUNARODNO PREBIJANJE DUGOVANJA I POTRAŽIVANJA PO OSNOVU REALIZOVANOG SPOLJNOTRGOVINSKOG POSLA“

U organizaciji Udruženja „POSLODAVAC“, 29. oktobra 2012. godine, održan je jednodnevni seminar, na temu: „MEĐUNARODNO PREBIJANJE DUGOVANJA I POTRAŽIVANJA PO OSNOVU REALIZOVANOG SPOLJNO-TRGOVINSKOG POSLA“.

Seminar je organizovan u saradnji sa firmom „IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”. Svoja iskustva i znanja sa polaznicima je podelila dipl. ekonomista, Biljana Trifunović, vlasnica i direktorka firme “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”, dugogodišnji novinar dnevnog lista „Privredni pregled“, autor je i predavač brojnih seminara sa dvodecenijskim iskustvom, autor je i stručnog bloga iz oblasti finansija  (www.biljanatrifunovicifa.com).

Seminar je otvorila i pozdravila prisutne mr Jovana Majstorović, generalni direktor Udruženja POSLODAVAC.

„Ove godine prvi put je dozvoljeno prebijanje međunarodnih dugovanja i potraživanja nakon realizovanog spoljnotrgovinskog posla. S tim u skladu, cilj seminara jeste detaljno upoznavanje sa delom propisa iz oblasti spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja kao što je: prebijanje međunarodnih dugovanja i potraživanja nakon realizovanog spoljnotrgovinskog posla; mogućnost prodaje ili kupovine robe u zemlji od stranog pravnog lica bez prelaska carinske linije; kupovina robe u inostranstvu  i prodaja robe u inostranstvu bez ulaska robe u carinsko područje republike Srbije“, istakla je na samom početku Biljana Trifunović, predavač.

Seminar je okupio predstavnike izvršnog menadžmenta, zaposlene u sektoru spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja, direktore, vlasnike kompanija, tim lidere, kao i sve one koji su želeli da steknu znanja i upoznaju se sa važnim principima rada u spoljnoj trgovini. Učesnici seminara dobili su jasna uputstva i praktične primere, kao i mogućnost da unaprede i osavremene svoja znanja. Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u  samostalnom radu na svojim radnim mestima.

Pitanja i odgovori

U svakom trenutku, pretplatnicima BLOG-a dostupan je sistem poslovne pomoći. Ako imate pitanje iz ove ili neke druge oblasti, kliknite na dugme, ulogujte se (samo za pretplatnike BLOG-a) i unesite pitanje.

Biljana Trifunović
 

Comments are closed