Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

AKTIVNO OPLEMENJIVANJE I REEKSPORTNA DORADA

novembar 23, 2017 @ 10:00 - 16:00

Održava se 23. NOVEMBRA 2017.godine od 10,00 do 16,00 sati u
“IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd,
ul. Đorđa Nešića 2

Cilj treninga je detaljno upoznavanje sa postojećim i novim propisima i posebno sa najnovijim dokumentom ”Postupak aktivnog oplemenjivanja“, donetim od strane Uprave Carina.
Proizvodnja, najvažnija grana privrede uživa povlastice kaje se ogledaju u oslobađanju od plaćanja carine i PDV na uvoz repromaterijala koji je namenjen za proizvodnju i ponovni izvoz.
Aktivno oplemenjivanje – dorada je spoljnotrgovinski posao koji omogućava proizvođačima da uvezu repromaterijal od ino partnera, proizvedu gotov proizvod i izvezu ga isporučiocu repromaterija. Tom prilikom fakturiše se i naplaćuje usluga proizvodnje, bez plaćanja carine i pdv. Repromaterijal se uvozi privremeno.
Reeksportna dorada podrazumeva kupovinu repromaterijala od jednog ili više ino dobavljača od kojeg proizvode gotov proizvod i izvoze ga u neku treću zemlju. Carinskim propisima dozvoljena je dijagonalna kumulacija preferencijalnog porekla robe.
Da bi se koristile pomenute povlastice kada se radi o carinskim troškovima neophodno je pripremiti ozbiljnu kako uvoznu tako i izvoznu dokumentaciju.
Trening je u praksi dokazana simbioza teoretskog znanja i praktičnog iskustva u spoljnotrgovinskom poslovanju i namenjen je svim privrednim subjektima, preduzećima i preduzetnicima koji se bave uvozom roba i onima koji imaju nameru da se bave spoljnom trgovinom.
Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u samostalnom radu u ovoj najsloženijoj oblasti spoljne trgovine.
DSCI0348Predavač je dipl. ekonomista BILJANA TRIFUNOVIĆ, vlasnik i direktor “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd, autor je i predavač brojnih seminara sa dvodecenijskim iskustvom. Edukacija je prirodan process prenošenja sakupljenog i primenjenog znanja u praksi. Aktivno primenjuje i reeksportna dorada predstavljaju najsloženije spoljotrgovinske poslove, a to je njena najuža specijalnost – ove poslove aktivno radi za veliki broj domaćih i stranih kompanija. Inače, gospođa Trifunović uspešno drži treninge na ovu temu u RPK Novog Sada, Čačka i PK Beograda. Autor je stručnog bloga: www.biljantrifunovicifa.com.
Svaki polaznik dobija pored skripti sa predavanja, obrazaca i svu ostalu potrebnu literaturu koja je aktuelna i primenljiva u procesu rada, i CD. Pored materijala polaaznici u toku dana dobijaju osveženje, kafu u pauzi i zajednički ručak.

Utisci polaznika sa prethodnih seminara:

Seminar je bio odličan, mnogo mi znače sve teme koje su obrađene, kao i način izlaganja.Odgovara mi interaktivan odnos sa predavačem i navođenje puno primera iz prakse. Posebno mi znači dostupnost potrebne dokumentacije uz detaljno objašnjenje.
Ireena Tot – Segedi
SAVACOOP d.o.o., Novi Sad

 

– Skoro 35 godina radim u spoljnotrgovinskom poslovanju današnje predavanje mi je dosta značilo. Posebno saznanja o novim propisima i metodama sprovođenja postupka aktivnog oplemenjivanja.

Zoran Grubić, direktor
MAGNETIK d.o.o, Novi Sad

PROGRAM 23. 11. 2017.                  PRIJAVNI-LIST 23. 11. 2017.
Cena jednodnevnog treninga je 15.000 din + PDV što ukupno iznosi 18.000 dinara
INFORMACIJE:
Dejan Trifunović: 011/ 208-54-10 208-54-11, office@ifa.co.rs

PRIJAVE: dostaviti na  faks: 011 208-54-10 ili 208-54-11; e-mail: office@ifa.co.rs;

Zbog postizanja maksimalnog kvaliteta nastave, broj polaznika je ograničen.

Detalji

Datum:
novembar 23, 2017
Vreme:
10:00 - 16:00
Događaj Category:
Događaj oznake:

Mesto

„IFA“ d.o.o.
Đorđa Nešića 2
Beograd, 11060 Serbia
+ Google Map
Telefon:
011/208-54-10

Organizator

„IFA“ d.o.o.
Telefon:
011/208-54-11
E-pošta:
office@ifa.co.rs
Web sajt
www.biljanatrifunovicifa.com
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Pitanja i odgovori